ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΜΕ 26,8%

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στην Αυστρία και σύμφωνα με τα πρώτα exit polls επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που έδειχναν πρώτο το «Λαϊκό Κόμμα» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο οποίος, είχε υιοθετήσει πλήρως την ατζέντα του πατριωτικού Κόμματος των Ελευθέρων, ιδιαίτερα στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης, κι ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, όταν πλάκωναν κατά χιλιάδες τα προερχόμενα από την χώρα των «ανοιχτών συνόρων», «προσφυγάκια»… Το Λαϊκό κόμμα φτάνει το 30%, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Δεύτερο αναδεικνύεται το Κόμμα των Ελευθέρων, που αποσπά ποσοστό 26,8% (ποσοστό αυξημένο επίσης κατά 6,3 μονάδες), ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου Κρίστιαν Κερν που ήταν πρώτο κόμμα σε όλες τις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, έρχονται τρίτοι και… καταϊδρωμένοι, με 26,3 %.

Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένη είναι η Αυστρία και ο λαός της, διότι το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση είναι βασισμένο στις πατριωτικές θέσεις του Κόμματος των Ελευθέρων!