ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΦΥΛΟΥ» Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ» ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB

 

Δημοσκόπηση για το θέμα των ημερών (την… «διόρθωση φύλου»), έκανε η εταίρα MRB για λογαριασμό του καναλιού STAR.

Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, το 71,7% είναι αρνητικό στην «διόρθωση φύλου» στην ηλικία των 15-17 ετών, αλλά και για την αλλαγή από τα 17 και άνω (58,6%).

Μάλιστα, το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση αυτή, διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτηθέντων, έναντι ποσοστού 26,7%, που συμφωνεί. Ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό όσων διαφωνούν και είναι στις ηλικίες 18-34 χρονών (78,6%), ενώ στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών, η διαφωνία φτάνει στο 75.5%.

Επιπλέον, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί, σε μεγάλο ποσοστό, και με την χρονική στιγμή που επελέγη να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι τα ποσοστά όσων διαφωνούν με το νόμο-έκτρωμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα κι ότι η δημοσκόπηση είναι «πειραγμένη», αλλά έστω κι έτσι όπως παρουσιάζεται, η λαϊκή θέληση είναι σαφέστατη!

Αφελής απορία: πως λέγεται το πολίτευμα στο οποίο οι νόμοι που περνάνε βρίσκουν αντίθετη –και μάλιστα με μεγάλη διαφορά!- την πλειοψηφία του λαού;