ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αρκετοί άνθρωποι -11, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ- τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο «σκαρφάλωσε» σε πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω σε περαστικούς, έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στην περιοχή του Κένσινγκτον.
Η «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε, όταν έπεσε πάνω σε δύο άλλα σταθμευμένα οχήματα.
Εννέα από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων. Οι περισσότεροι έφεραν τραύματα στα πόδια και το κεφάλι. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται εάν κάποιο από τα θύματα βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. 
Ένας μαύρος άνδρας έχει ήδη συλληφθεί για το περιστατικό. Ήδη, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του, την ώρα που πολίτες τον κρατούν ακινητοποιημένο, με το πρόσωπο στο έδαφος, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. 
Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, έχει αίματα στο πρόσωπο, ενώ φαίνεται να είχε πάνω του τουλάχιστον δύο κινητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες που διακρίνονται στη φωτογραφία να τον κρατούν στο έδαφος, ήταν μεταξύ εκείνων που έπεσαν πάνω του και τον τράβηξαν έξω από το όχημα, ακινητοποιώντας τον.
Ένας από τους περαστικούς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent, κρατούσε από το χέρι και τη μικρή κόρη του, ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών. 

Ένας άντρας που μίλησε αποκλειστικά στο BBC, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά λεπτά.

«Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν να έπεφταν πυροβολισμοί. Ξαφνικά, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο φίλος μου από τον τρόμο του «βούτηξε» στο έδαφος και τραυμάτισε σοβαρά τα χέρια του».

Και σε άλλη μια μαρτυρία, περιγράφεται ο ήχος πυροβολισμών. «Περπατούσαμε πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν πυροβολισμούς, και πανικοβληθήκαμε. Στη συνέχεια, είδαμε έναν άντρα στο έδαφος, να έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Πλήθος κόσμου, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όλοι μας είχαμε σταθεί σε μια άκρη του δρόμου και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η μαρτυρία της Κέιτι Κρέιν, η οποία έβγαινε από το μουσείο, την ώρα που η αστυνομία είχε συλλάβει τον οδηγό του οχήματος και του περνούσε χειροπέδες: «Έδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του. Γελούσε» είπε η γυναίκα.