ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ! Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Γράφει ο Αντίοχος

Παρά τις ευρύτατες αστυνομικές επιχειρήσεις, ο Ραχόι έκανε μια τρύπα στο νερό! Σε κάποιες περιοχές της Καταλονίας η Αστυνομία πέτυχε να αποσπάσει τις κάλπες, σε κάποιες άλλες όμως όχι. Και το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε πλαφόν συμμετοχής στο δημοψήφισμα, για να κηρυχθεί τουλάχιστον άκυρο, λόγω μειωμένης συμμετοχής…

Έτσι, αργά το βράδυ ο αυτονομιστής πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας  Carles Puigdemont  ζήτησε από το τοπικό κοινοβούλιο  την εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ανακηρύσσοντας την ανεξαρτησία της από την Ισπανία και τόνισε ότι «η πόρτα άνοιξε για μια μονομερή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας».

Όπως φαίνεται, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και δεν αποκλείεται να δούμε την άλλοτε κραταιά Ισπανία να διαλύεται!

Εν τω μεταξύ, οργή επικρατεί στον ισπανικό λαό γιατί η κυβέρνηση (και το μεταπολιτευτικό κατεστημένο στο σύνολό του…) άφησαν την κατάσταση να φτάσει μέχρις εδώ, αντί να κηρύξουν τις προηγούμενες μέρες τον στρατιωτικό νόμο στην Καταλονία, για να προστατεύσει ο Στρατός σε συνεργασία με την Αστυνομία την ενότητα του κράτους! Έτσι, μοιραία ο ισπανικός λαός νοσταλγεί το ενιαίο και ισχυρό κράτος της εποχής του Φράνκο, οπότε και οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αναμένονται καταιγιστικές και απρόβλεπτες!

(ΥΓ): «Συνηθισμένοι (καθημερινοί) άνθρωποι, όχι ακραίοι κάποιου πολιτικού κόμματος, τραγουδούν τον ύμνο της Φάλαγγας σε πλατεία της Μαδρίτης», «καταγγέλλει» το αυτονομιστικό «Help Catalonia», παραθέτοντας χθεσινό βίντεο από αυθόρμητες εκδηλώσεις Ισπανών πολιτών. Και που να δείτε τη συνέχεια…