ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Γράφει ο Αντίοχος

Ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι πάντες επέλεξαν την μη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ισπανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ανοιχτά τους αυτονομιστές:

«Η καταστολή και η βία απέναντι σε πολίτες είναι μια καταδικαστέα και αυταρχική επιλογή που μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνει, παρά λύνει προβλήματα. Μόνος δρόμος ο δημοκρατικός διάλογος. Αυτή είναι η μόνη επιλογή στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών».

Ζήτημα 1ον: Η Ισπανία είναι χώρα – μέλος της Ε.Ε. και συμμετέχει στις ψηφοφορίες. Μετά απ’ αυτό υπάρχει ποτέ περίπτωση να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις σε οποιοδήποτε ζήτημα; 

Ζήτημα 2ον: Αν «αύριο», κάποιοι μουσουλμάνοι δήμαρχοι της Θράκης και κάποιοι σύλλογοι (σαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, που ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το συριζοψεκασμένο λεχριταριό) αποφασίσουν να διενεργήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, πως πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα το ελληνικό κράτος;

Εν τέλει, είναι ιδεοληπτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς ηλίθιοι ή μήπως βαλτοί για να διαλύσουν την Ελλάδα; Προφανώς το τελευταίο, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν τον Ασκό του Αιόλου που ανοίγει με το «δημοψήφισμα» στην Καταλονία!