ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ DVD ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΑΓΙΟ ΓΚΕΒΑΡΑ – «ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ» ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗΣ ΤΩΝ «ΓΚΕΙ» ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ… ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!

Αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, με τίτλο «Τσε: ο αιώνιος επαναστάτης»), με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, κάνει η κατά τα άλλα… υπερευαίσθητη για τα «δικαιώματα των μειονοτήτων» (δε σηκώνουν μύγα στο… κονσερβοκούτι τους!), φυλλάδα των Ιών.

Χθες Σάββατο, δόθηκε στους αναγνώστες της φυλλάδας το πρώτο dvd του αφιερώματος, που περιλαμβάνει τις ταινίες «Τσε: Εκεί που δεν έφτασε κανείς» και «Στο Λαϊγκέρα γεννήθηκε ο Άγιος Ερνέτστο». Όπως είναι φανερό από τους διθυραμβικούς τίτλους, πρόκειται για τις συνήθεις… αγιογραφίες.

Τι δεν λέει το αγιογραφικό dvd της φυλλάδας των Ιών για τον Γκεβάρα; Πως υπήρξε «ομοφοβικός» και μέγας διώκτης της «μειονότητας» των «γκέι» – πολλοί εκ των οποίων διαβάζουν μετά μανίας τη φυλλάδα των «μειονοτήτων»!

Ας δούμε τώρα την άλλη όψη του… Αγίου Γκεβάρα (και του ετέρου… Αγίου της φυλλάδας των Ιών, Φιντέλ Κάστρο), από παλαιότερο δημοσίευμα του… Indymedia παρακαλώ. «Μειονότητα» των «γκέι», θαυμάστε τον:

«Τον Απρίλιο του 1960 ο Ερνέστο Γκεβάρα αναλαμβάνει τη διεύθυνση του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως παρουσιάζει στο Φιντέλ Κάστρο ένα “Γενικό Σχέδιο Φυλακών”, σχέδιο εγκλεισμού και εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων. Ο Φιντέλ συμφωνεί. Λίγους μήνες αργότερα, ανοίγει στην Κούβα το πρώτο “στρατόπεδο αναμόρφωσης”, στη χερσόνησο του Guanaha. O Ρεϊνάλντο Αρένας αναφέρει σχετικά με τα πρώτα χρόνια της κουβανικής Επανάστασης: “Μία σεξουαλική επανάσταση άνθιζε ταυτόχρονα με την κοινωνική επανάσταση, τον πρώτο καιρό. Αλλά τα τύμπανα των μιλιταριστών προσπαθούσαν διαρκώς να τσακίσουν το ρυθμό της ποίησης, τη χαρά της ζωής”. Ώσπου τα κατάφεραν. “Το στρίμωγμα άρχισε στα σοβαρά. Η φρίκη και η ασχήμια μέρα με τη μέρα αυξανόταν. Αλλά η καταπίεση λειτούργησε σαν ερέθισμα και το σεξ έγινε τρόπος αντίστασης, όπλο ενάντια στο καθεστώς”, μαρτυρεί ο Αρένας.

Εν τω μεταξύ, ο “Τσε”, έχει ήδη στείλει τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές να μάθει από τον δήμαρχο της Σανγκάης πώς τα κατάφερε να απαλλάξει την πόλη του από τους ομοφυλόφιλους. “Πολύ εύκολο. Χτυπάτε τους στο κεφάλι και πετάτε τους στο ποτάμι”, απαντά ο Κινέζος. Η λύση θεωρήθηκε λίγο παραπάνω…ριζοσπαστική απ’ όσο θα ’πρεπε (βλέπετε όλα μόλις τότε άρχιζαν, επιπλέον η Κούβα δεν διέθετε ποτάμι…).

“Σας ρωτώ. Μπορεί μια χώρα που έχει θυσιάσει τόσους ήρωες στον μακρύ δρόμο για τη λευτεριά, μια χώρα που για αυτήν έδωσαν τις ζωές τους τόσοι εκλεκτοί νέοι άνδρες και γυναίκες, μπορεί να ανεχθεί τόση ασέβεια;” -είναι ο Φιντέλ Κάστρο που ρωτά. “Αυτή η συμπεριφορά τους είναι καθαρά υποπροϊόν του καπιταλισμού και προέρχεται από μια μικρή ομάδα που μοναδικός της σκοπός είναι να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Αλλά εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να εξαπλώνονται και να διαδίδουν τις συνήθειές τους. Σας υπόσχομαι πως θα έρθει η μέρα που θα δούμε τους δρόμους καθαρούς, σας το υπόσχομαι!”.

Έτσι ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ, αναλαμβάνει να ενημερωθεί από τους Βούλγαρους σχετικά με τις μεθόδους που αυτοί εφαρμόζουν ούτως ώστε “οι δρόμοι της Σόφιας να παραμένουν καθαροί”. “Εμείς έχουμε ανοίξει ένα ειδικό στρατόπεδο για τα αντικοινωνικά στοιχεία, σαν τους ομοφυλόφιλους, που η περίπτωσή τους μας ανησυχεί περισσότερο”, του απαντούν.

Ο Γκεβάρα υιοθετεί τη “βουλγάρικη λύση”. Συλλαμβάνει και φυλακίζει τους “acusados ser afeminados y vagos”, γνωστούς (καλλιτέχνες, συγγραφείς, κλπ) και μη –ακόμη και όσους αγωνίστηκαν στο πλευρό της Επανάστασης. “Περιττό να σας πω, ότι η Επανάσταση δεν έγινε για όλους…”, έγραφε ο Αρένας, πριν τον συλλάβουν.

Στις 23/2/1961 ο Γκεβάρα αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Βιομηχανίας. Ο Φιντέλ συμφωνεί με την πρότασή του για το άνοιγμα τριών ακόμη στρατοπέδων. Σε ένα από αυτά, το “Nueva Vida”, στο Palos, θα συγκεντρώσουν 500 ανήλικους, έως και μωρά, παιδιά των αντιφρονούντων που είχαν ήδη εκτελεστεί.

Επιζήσαντες μαρτυρούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα: για τα κελιά παραδειγματισμού στο Pinar del Rio, γνωστά ως “tostadoras”, την πτέρυγα “Kilo 7” στο Camaguey, τα “gavetas” στο Tres Racios de Oriente -κελιά φάρδους 1 μέτρου και ύψους 1,80- ή τα 5 επί 5 της Nueva Carceral, όπου σε 22 αιώρες στοιβάζονταν 44 κρατούμενοι (σημ.: στο φιλμ “Before Night Falls”, βιογραφικό του Ρ. Αρένας, γίνεται εκτενή αναφορά στα κρατητήρια).

Θα είναι ο Γκεβάρα αυτός που θα επεξεργαστεί, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, τον Κανονισμό των Φυλακών και θα καθορίσει επακριβώς τη “λίστα” βασανιστηρίων. Αυτός και μόνο αυτός που θα αποφασίζει για την τύχη κάθε συλληφθέντος. Αυτός θα υπογράφει τις, χωρίς δίκη, θανατικές ποινές…έως το 1962, οπότε οι ευθύνες περνούν σε χέρια άλλων, των οποίων ηγείται ο Ραούλ Κάστρο. Οι συνεχιστές του εμπνευσμένου Σχεδίου Φυλακών του Τσε συγκροτούν τις Umap, στρατιωτικές φάλαγγες για την προώθηση της παραγωγής.

“Οι Umap επινοήθηκαν επί τούτου για τους ομοφυλόφιλους”, λέει ο σκηνοθέτης Νέστωρ Άλμεντρος. “Ένας διαρκής ομοφοβικός παροξυσμός κατείχε το καθεστώς!..”. Στα κατά τόπους στρατόπεδα των Umap κατανέμονται οι έγκλειστοι ομοφυλόφιλοι της Nueva Carceral de la Havana del Est, της πρώτης φυλακής οργανωμένης αποκλειστικά για την “κατηγορία” από τον Ερνέστο Γκεβάρα, την περίοδο 1961-1962.

Όταν ο Άλεν Γκίνσμπεργκ επισκέπτεται την Κούβα το ’65, οι έγκλειστοι ομοφυλόφιλοι ανέρχονται σε 45 χιλιάδες.[…].

Ας διαβάσουν και οι υπόλοιποι, οι μη «γκέι» αντιρατσιστές αναγνώστες της φυλλάδας των Ιών, τι έλεγε το ίνδαλμα των Ιών για τους μαύρους, στο Ημερολόγιό του, που δεν περιέχονται στο dvd της φυλλάδας:

«Οι μαύροι, αυτά τα εξέχοντα παραδείγματα της φυλής της Αφρικής, που διατήρησαν την καθαρότητα της φυλής τους γιατί δεν ήξεραν τι σημαίνει μπάνιο, βλέπουν τα εδάφη τους να καταπατούνται από ένα νέο είδος σκλάβων: τους Πορτογάλους… Ο μαύρος είναι τεμπέλης και ονειροπόλος, χαλάει τα λεφτά του σε επιπολαιότητες ή στο ποτό. Ο Ευρωπαίος έχει παράδοση στην εργατικότητα και την οικονομία, που τον καταδιώκουν μέχρι και σε αυτήν εδώ τη μακρινή γωνία της Αμερικής και τον κάνουν να προχωρά ακόμα και ενάντια στις προσωπικές του φιλοδοξίες».

(ΥΓ): Σίγουρα, αν κάποιος επαναλάμβανε τα παραπάνω, θα του χίμαγε σύσσωμο το… αντιρατσισταριό και θα απαιτούσε την καταδίκη του, για ρατσιστική προπαγάνδα. Αλλά, στον… Άγιο Γκεβάρα, όλα επιτρέπονται!