ΚΑΙ… «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΤΕΡΑΣ» Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ομιλία του με θέμα «κοινή πολιτική ασφάλειας και σταθερότητας στη Μεσόγειο», στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του European Ideas Network (ENI) επίσημου think tank των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη, έκανε ο (τέως φον…) Αντωνάκης Σαμαράς, διεκδικώντας από τους Τσιπροκαμμένους τον τίτλο του… «προσφυγοπατέρα».

Αφού, λοιπόν, υποστήριξε ΨΕΥΔΩΣ ότι επί των ημερών του «τα Ελληνική νησιά στο Αιγαίο ήταν σε μεγάλο βαθμό «σφραγισμένα» τότε. Αφού παρά την εγγύτητά τους προς την γειτονική Τουρκία, είχαμε καταφέρει να κλείσουμε αυτό το πιο ευπαθές σημείο εισόδου προς την Ευρώπη», ζήτησε διαχωρισμό «προσφύγων» και «μεταναστών»:

«Πρώτον πρέπει μια και καλή να κάνουμε τον κρίσιμο διαχωρισμό

ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες.

Πρόσφυγες είναι άνθρωποι που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, από κράτη διαλυμένα, από εμφυλίους πολέμους ή από τυραννικά καθεστώτα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη! Και ασφαλώς δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω, απ’ όπου μας ήλθαν! Μια τέτοια απάνθρωπη στάση εκ μέρους μας θα ήταν μοιραία για τους ίδιους, αλλά και ντροπιαστική για την Ευρώπη…».

Παριστάνει ο Αντωνάκης πως δεν γνωρίζει ότι οι λεγόμενοι «πρόσφυγες» που καταφτάνουν στην Ελλάδα δεν έρχονται απευθείας από «εμπόλεμες ζώνες, κράτη διαλυμένα, εμφυλίους πολέμους ή τυραννικά καθεστώτα», αλλά από την Τουρκία, η οποία κατά γενικήν ομολογία –και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- είναι ασφαλής χώρα γι’ αυτούς. Άρα, ότι δεν πρόκειται για «πρόσφυγες» που «θέλουν να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου», αλλά για μετανάστες που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, επειδή δε έρχονται εδώ παράνομα, για λαθρομετανάστες.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι πως είτε με νουδούλα με συριζοκαμμένους, η γραμμή (του Σόρος) είναι μία και η πολιτική στο «προσφυγικό» ζήτημα ίδια, ολόιδια! Σαν δυο σταγόνες νερό!

Και μόνο η πολιτική της Χρυσής Αυγής είναι αλλιώτικη από τις άλλες!