ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Ακούμε τις δύο τελευταίες ημέρες, ότι στην Γερμανία προωθείται συγκυβέρνηση της Μέρκελ με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους, διότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα μείνουν υποχρεωτικά εκτός.

Αλλά, κανένας δε μας εξηγεί το λόγο! Τι ήταν αυτό που χάλασε την χρόνια συγκατοίκησή τους στην εξουσία με το κόμμα της Μέρκελ; Δε θέλουν οι ίδιοι να μπουν στην νέα κυβέρνηση, δεν τους θέλουν οι άλλοι ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), που έχει χαρακτηριστεί «ακροδεξιά», «ρατσιστική» και «νεοναζιστική» ήρθε τρίτο κόμμα κι αν μπούνε στην κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες (που είναι το δεύτερο κόμμα), η AfD γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο!

Γι’ αυτό οι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν την καρδιά τους… πέτρα και αποφάσισαν να παριστάνουν την… αντιπολίτευση. Εξ’ ανάγκης κι όχι από επιλογή!

(ΥΓ): Για τον ίδιο λόγο, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, όσο είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή! Γι’ αυτό έχει λυσσάξει το σύστημα -μέσω των εταίρων δημοσκοπήσεων να εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή ως… τέταρτο κόμμα. Γιατί τους χαλάει τα μελλοντικά σχέδια!