ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ «ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ»)

Ο Gregor Gysi, του κόμματος ‘Die Linke’ (‘Η Αριστερά’), του κόμματος που κυριολεκτικά αντιπροσωπεύει την συνέχεια του κομμουνιστικού κόμματος που διηύθυνε τη δικτατορία στην Ανατολική Γερμανία, επέλεξε μια παράξενη αφίσα για την προεκλογική του εκστρατεία. Έχει μια μόνο λέξη, «Trotzdem!», Που σημαίνει «Παρ’ όλα αυτά».

Πρόκειται σαφώς για αναφορά στον Γερμανό (για πολλούς από μητέρα εβραϊκής καταγωγής) κομμουνιστή Karl Liebknecht, του οποίου το τελευταίο άρθρο, πριν σκοτωθεί από Γερμανούς πατριώτες, έφερε τον τίτλο «Trotz alledem», μια παραλλαγή του ίδιου πράγματος.

Σε μια συνέντευξη, ο Gysi παραδέχτηκε ότι αναφέρεται στα λόγια του Λέμπκνεχτ.

Ο Liebknecht, δικηγόρος στο επάγγελμα, θαύμαζε τη μπολσεβίκικη επανάσταση στη Ρωσία και μαζί με την πολωνοεβραία μαρξίστρια Ρόζα Λούξεμπουργκ, προσπαθούσε να οργανώσει κάτι αντίστοιχο στη Γερμανία και είναι αυτοί που τον Ιανουάριο του 1919 κατεύθυναν στο Βερολίνο την λεγόμενη εξέγερση των «Σπαρτακιστών»…

Διαβάστε περισσότερα στο redskywarning.blogspot.gr