ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»: ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Αντίοχος

Κατερρίφθη επιτέλους το παραμύθι των «συμπαραστατών» και «αλληλέγγυων» περί «προσφύγων», με ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Όπως έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές, δεν υπάρχουν «πρόσφυγες» στην Ελλάδα, παρά μόνον λαθρομετανάστες! Διότι, πρόσφυγας είναι εκείνος ο οποίος φεύγει από την εμπόλεμη πατρίδα του και μεταβαίνει σε μια ασφαλή χώρα. Άρα, είναι όντως πρόσφυγες οι Σύριοι που καταφεύγουν στην Τουρκία, για «να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου». Όσοι όμως εξ’ αυτών περνάνε απέναντι, στην Ελλάδα, τι σόι πρόσφυγες είναι κι από ποια «φρίκη του πολέμου» θέλουν να γλιτώσουν;

Η Τουρκία, λοιπόν, θεωρείται ασφαλής χώρα για δύο Σύριους που παρίσταναν τους πρόσφυγες για να μην επαναπροωθηθούν στη γείτονα χώρα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν χθες.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’  αριθμόν 2347 και 2348/2017 αποφάσεις της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των δύο Σύριων που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου (είχαν προηγηθεί αποφάσεις του γραφείου ασύλου της Λέσβου), με τις οποίες είχαν απορριφθεί ως απαράδεκτα τα αιτήματά τους περί αναγνώρισης της ιδιότητας του πρόσφυγα και παροχής ασύλου στη χώρα μας.

Στις δύο αποφάσεις γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει κυρώσει τη Σύμβαση της Γενεύης ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία έχουν συμφωνήσει κοινό σχέδιο δράσης για τη στήριξη των Σύριων υπηκόων που απολαύουν διεθνούς προστασίας.

Ώρα, λοιπόν, να του δίνουν από δω τα ψευτο-προσφυγάκια! Εξάλλου, τα τζιχάντια ψυχορραγούν στην Συρία και στο Ιράκ κι είναι θέμα λίγων ημερών να διαλυθούν και οι τελευταίοι θύλακες της ανωμαλίας! Πίσω στην ασφαλή γι’ αυτούς Τουρκία κι από κει στις πατρίδες τους, για να συμβάλλουν στην ανοικοδόμησή τους! Εκτός κι αν αυτοί που έφυγαν έχουν πολύ συγκεκριμένους λόγους να μην επιστρέψουν ποτέ στις πατρίδες τους, γιατί είναι με τους ηττημένους και τους περιμένει σκληρή τιμωρία! Όπως κι αν έχει το πράμα, από δω πρέπει να φύγουν!