ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ… ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΤΟΝ «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ» ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Με το σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο «το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»», εμπνευσμένο από στίχους του «ποιητή της Επανάστασης», Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, διεξάγεται αυτές τις μέρες το φεστιβάλ των φυτών της ΚΝΕ.

Πράγματι, ο λεγάμενος υπήρξε θερμός υμνητής των μπολσεβίκων, αλλά ξαφνικά, απάνω στο απόγειο της εφαρμογής του… «επιστημονικού σοσιαλισμού» από τον «πατερούλη» Στάλιν, αυτοκτόνησε (στις 14 Απριλίου 1930). Γιατί άραγε αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι, ενώ τα είχε όλα και θα έπρεπε να είναι πανευτυχής;

Ή μήπως δεν αυτοκτόνησε, αλλά του… συνέστησε να αυτοκτονήσει ή τον «αυτοκτόνησε» η μυστική αστυνομία, κατόπιν εντολής του «πατερούλη», γιατί «έκανε νερά»; Αποδείξεις βεβαίως δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα τα γεγονότα. Για παράδειγμα, μετά την αυτοκτονία του, αντί να καλυφθεί η αυτοκτονία του και να αποδοθεί σε θάνατο από κάποια ασθένεια και εν συνεχεία να δοξαστεί, κατηγορήθηκε από τον –απολύτως ελεγχόμενο από τον «πατερούλη»- σοβιετικό Τύπο ως «φορμαλιστής» και απλός«συνοδοιπόρος» του κομμουνισμού, αντίθετα από τους επίσημα αναγνωρισμένους «προλετάριους ποιητές», τα δε έργα του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Αυτή είναι η σταλινική παράνοια των κουκουέδων, που δε διστάζουν να δοξάζουν ταυτοχρόνως και τον «πατερούλη» τους και τα… θύματά του!