ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.! ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για syrian immigrants
Ένα εκατομμύριο μετανάστες αναμένεται να δεχθούν να ευρωπαϊκά κράτη το επόμενο διάστημα και επίσημα ως πολίτες τους, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.
Συγκεκριμένα, 1.100.000 άτομα έχουν καταθέσει αιτήσεις ασύλου και υπηκοότητες σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες -συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας- και αναμένεται να γίνουν αποδεκτές.
Το 2015 κατατέθηκαν 1.300.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου σε ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων ψηλά στη λίστα βρίσκονται η Νορβηγία και η Ελβετία και μέσα στο 2016 κατατέθηκαν επιπλέον 1.200.000 αιτήσεις για άσυλο. Συνολικά, αυτά τα δύο χρόνια έχει κατατεθεί το 20% των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Ευρώπη από την δεκαετία του ’80, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων στην Γηραιά Ήπειρο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν καταθέσει αιτήσεις χορήγησης ασύλου μέσα στα έτη 2015 και 2016 προέρχονται από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως είναι η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η πλειοψηφία αυτών έχουν φτάσει στην Ευρώπη επιλέγοντας «τον δρόμο της Ανατολικής Μεσογείου», δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία μέσω της Τουρκίας. Αρκετοί από αυτούς δεν παρέμειναν στις χώρες της Μεσογείου, όπου αρχικά έφθασαν, αλλά δοκίμασαν την τύχη τους σε κράτη της Βορείου Ευρώπης, όπως είναι η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σουηδία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα, λόγω του σφοδρού μεταναστευτικού κύματος, ορισμένες χώρες υπέστησαν μεταβολή των δημογραφικών τους χαρακτηριστικών. Ως βασικό παράδειγμα αναφέρονται η Σουηδία, η Ουγγαρία και Αυστρία, όπου κατά τα έτη 2015 και 2016 ο πληθυσμός αυξήθηκε περισσότερο από 1%.
Και στα δικά μας οι… λεύτερες! Αν και δεν είναι μακριά…