ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ «ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ»;

Γράφει ο Αντίοχος

Το 2013, η –κάτοικος Εκάλης- βουλευτής του σταλινικού κόμματος Κανέλλα, είχε ρίξει μέσα στη βουλή το σύνθημα «Πέραμα και Κερατσίνι, φασίστας να μη μείνει». Λίγες ημέρες αργότερα, οι «άγνωστοι» κρατικοί τρομοκράτες θέρισαν δύο νέους ανθρώπους στο Νέο Ηράκλειο. Τι Πέραμα και Κερατσίνι, τι Νέο Ηράκλειο!

Χθες, ο μνημονιακός δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος (ο οποίος γράμματα γνωρίζει και σίγουρα γνωρίζει το νόημα και τη σημασία κάθε λέξης που επιλέγει να χρησιμοποιήσει), έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και νοσταλγούς του ναζισμού».

Τι εννοεί άραγε, με τη φράση «να ξεμπερδεύουμε μία και καλή», που ταιριάζει περισσότερο με το «ξεπαστρεύουμε»; Μήπως με τα λεγόμενά του προτρέπει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο τους «άγνωστους» κρατικούς τρομοκράτες;