ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΓΩΝΑ KICKBOXING ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις αθλητών kickboxing βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία του αθλήματος που συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στα Σκόπια από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου δέσποζε το όνομα «Μακεδονία».
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing (WAKO) ανέκαθεν αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία, πράγμα που σημαίνει πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing (ΠΟΚ) ακολουθεί αδιαμαρτύρητα κάθε διεθνή δράση της.
Αυτό όμως που έγινε στα Σκόπια κατά τη διάρκεια των διεθνών αγώνων προκάλεσε την κατακραυγή μελών της Ομοσπονδίας, που όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται. Τι και αν στις αρχές Αυγούστου η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ U17 αποβλήθηκε από το Πανευρωπιακό πρωτάθλημα, όταν αποχώρησε επειδή οι Σκοπιανοί έκαναν χρήση του ονόματος «Μακεδονία», η Πανελληνία Ομοσπονδία kickboxing όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση του ονόματος από τους Σκοπιανούς, αλλά αντίθετα μέλη της φωτογραφίζονταν μαζί με τα μέλη των άλλων ομοσπονδιών σε σκηνικά όπου αναγράφονταν παντού η λέξη «Μακεδονία».
Στην τελετή έναρξης η είσοδος της ομάδας των Σκοπίων έγινε με την αναγγελία «REPUBLIC OF MACEDONIA» και όλα τα διακριτικά της ομάδας ήταν MACEDONIA. Φυσικά έτσι παρέμειναν για όλες τις μέρες του πρωταθλήματος με την ελληνική αποστολή να το δέχεται αδιαμαρτύρητα και χωρίς κάποια αναφορά για την παρανομία τόσο της ομάδας των Σκοπίων όσο και της WAKO.