Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΣΟΥΣ

 

Η μαρίνα Αρετσούς βρίσκεται στο  νότιο μέτωπο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς. Διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί πηγή εσόδων για το δημόσιο. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, ο ευρύτερος χώρος αποτελεί μέρος όπου οι πολίτες εξασκούν διάφορες δραστηριότητες.

Η ανθελληνική και δουλοπρεπής κυβέρνηση προβαίνει σε μια ακόμη καταστροφική ενέργεια: ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων της, την ξεπουλάει. Με τη δικαιολογία ότι η παραχώρηση θα είναι ορισμένου χρόνου και ότι θα πραγματοποιηθούν στον εν λόγω χώρο επενδύσεις από ιδιώτες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η συνταγή γνωστή: «χρειαζόμαστε χρήματα για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, άρα δίνουμε ό,τι μπορούμε». Αυτό που δεν τολμά κανείς να αναφέρει είναι ότι δε γίνεται να χαθούν όλες οι πηγές εσόδων (λιμάνια, αερολιμένες, θαλάσσια οικόπεδα που περιέχουν πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες κλπ) με την ελπίδα ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει ανάκαμψη.

Εάν όντως υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσης της μαρίνας και ανάπτυξης αυτής ώστε να αποτελέσει πηγή εσόδων, τότε για ποιο λόγο το κράτος αδιαφορεί να επενδύσει και την εκχωρεί σε ιδιώτες; Ή δεν θέλει ή δεν μπορεί. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν αποδεικνύει μόνο την ανικανότητά της, αλλά και το ότι αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα μας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αρκετοί δημότες της Καλαμαριάς έχουν προβεί σε προσφυγή, την οποία ο δήμαρχος αρνήθηκε να υπογράψει. Επιπλέον η υπόθεση εκχώρησης δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται καθώς η περιοχή γειτνιάζει με άλσος-πάρκο στο οποίο πραγματοποιούνται δραστηριότητες.

Στα πλαίσια των επενδύσεων υφίσταται η περίπτωση ανέγερσης εμπορικού κέντρου, εγκαταστάσεων και καζίνο (όλα αυτά ως πιθανότητες). Κάτι τέτοιο θα έχει επίπτωση και στην ευρύτερη εμπορική δραστηριότητα της παραλίας Αρετσούς τόσο σε καταστήματα εστίασης και σε καφέ επί της παραλιακής οδού, όσο και σε εμπορικά καταστήματα κεντρικών οδών, αλλά και στον πεζόδρομο.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακάμψει χωρίς να έχει υπό την κατοχή της πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η πώλησή τους επιτυγχάνουν βραχυπρόθεσμο κέρδος αλλά μακροπρόθεσμα οδηγούν στην οικονομική καταστροφή. Η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη στην εκχώρηση της εθνικής περιουσίας που καθιστά τη χώρα μας όμηρο των ξένων κεφαλαιοκρατών. Το ξεπούλημα της μαρίνας της Αρετσούς δε θα συμβάλει στην ανάπτυξη. Θα είναι μια ακόμη πέτρα που θα τοποθετηθεί στο μνήμα της Ελλάδας.

xamak