ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, Ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ BIENALE!

Οι ψεκασμένοι παριστάνουν τους «πατριώτες» και τους «υπερεθνικόφρονες», αλλά στην πραγματικότητα είναι ίδιοι και χειρότεροι εθνομηδενιστές με τους υπολοίπους του… συνταγματικού τόξου.

Έτσι, ο ψεκασμένος δήμαρχος Λέσβου, Γαληνός, ποδοπατά βάναυσα την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, εγκαινιάζοντας –και μάλιστα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης- εκδήλωση της Τουρκικής Bienale.

Ιδού και η σχετική επιστολή – καταγγελία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος:

Σεβασμός στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης

Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο και τα Μικρασιατικά Σωματεία Μέλη μας στο νησί σας,  ότι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Νόμος 2645/1998), ο Δήμος Λέσβου (Δημοτική Πινακοθήκη) προγραμματίζει εγκαίνια έκθεσης με τίτλο  «A Good Neighbor» (Ένας καλός γείτονας).

Την ίδια ώρα όπως ενημερωθήκαμε επίσης, το ιστορικό νησί της Λέσβου και ο Δήμος σας δεν έχει προγραμματίσει καμία εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης και σεβασμού στους μαρτυρικούς προγόνους μας, πρόσφυγες της Μικρασιατικής γης που υποδέχθηκε πρώτο το νησί σας.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, με τα 200 Σωματεία μέλη της, που έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία, ως η εκπρόσωπος ολόκληρου του προσφυγικού Μικρασιατικού Ελληνισμού , στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας και της Ανατολικής Θράκης,εκφράζει την αγανάκτηση της,  για την επιλογή της ημέρας εκδήλωσης στα πλαίσια της τουρκικής BIENALE που θα μπορούσε χρονικά να μεταφερθεί αφού δεν αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους και σας καλεί έστω και την τελευταία ώρα να δείξετε τον απαραίτητο σεβασμό στη Ημέρα Εθνικής Μνήμης.