ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Όσο η ελληνική κοινωνία θα παραμένει ανεκτική στα εξόφθαλμα ψεύδη, στην εξαπάτηση και στην προσδοκία υλοποίησης κίβδηλων υποσχέσεων, τόσο οι πολιτικάντηδες θα αποθρασύνονται και θα γίνονται ακόμη περισσότερο υποτακτικοί στους τοκογλύφους και σε ξένα κέντρα εξουσίας τα οποία καθορίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια της εγχώριας πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Η φετινή παρουσία του μνημονιακού πρωθυπουργού της αριστεράς στη ΔΕΘ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το πλαίσιο τούτο. Ψεύδη, αποπροσανατολισμός, επιδεικτική απουσία του παραμικρού αναπτυξιακού πλάνου, υποσχέσεις νέων ρουσφετιών και μεγέθυνσης του πελατειακού κράτους, εμπόριο ελπίδας. Τα ανωτέρω θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν την σύνοψη αν θέλετε των πρωθυπουργικών εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης, εξαγγελίες οι οποίες διόλου δεν διαφέρουν από τις αντίστοιχες που έδιναν όλοι οι πρωθυπουργοί από το 2010 και μέχρι σήμερα. Ως μια επιπλέον μνημονιακή μαριονέτα των ξένων, ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορούσε να διαφέρει από το συγκεκριμένο πρότυπο, το οποίο βεβαίως βολεύει, ωφελεί και ικανοποιεί τους δανειστές, μα πλήττει θανάσιμα το Λαό και την Πατρίδα μας.

«Η προσπάθειά μας αποδίδει», δήλωσε με στόμφο ο αριστερός ηγέτης των 2 (για την ώρα…) Μνημονίων! Ουδέν το διαφορετικό απ’ όσα μόλις 3 χρόνια πριν δήλωνε εν μέσω παραληρηματικού ενθουσιασμού ο τότε πρωθυπουργός και ηγέτης της πατριδοκάπηλης, διεθνιστικής ΝΔ. Οι επιτήδειοι κομματάρχες και τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια κάνουν λόγο για διαφορετικό μίγμα πολιτικής μεταξύ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Σύριζα-ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα, ο ουδέτερος και αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως την φυσική μνημονιακή συνέχεια του Αντώνη Σαμαρά.

Ας απαντήσουν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη για να φύγει επιτέλους η κυβέρνηση Τσίπρα: τί απ’ όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση δεν θα έπραττε μια κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη; Μήπως δεν θα ψήφιζε τα προαπαιτούμενα που απαιτούν οι δανειστές; Δεν θα δημιουργούσε το Υπερταμείο ξεπουλήματος; Δεν θα δημιουργούσε τα hotspots και δεν θα νομοθετούσε πλήθος προνομίων για τους λαθρομετανάστες; Δεν θα ψήφιζε το τζαμί στον Βοτανικό και το σύμφωνο συμβίωσης, δια των οποίων απειλείται ευθέως η συνοχή της εθνικής, κοινωνικής συνοχής και της ελληνικής οικογένειας; Ίσα-ίσα, η ΝΔ στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης των αριστερών «μεταρρυθμίσεων» διότι απλούστατα, οι εν λόγω αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές δεν συνιστούν εφαρμογή αποφάσεων δεξιών ή αριστερών, αλλά απαιτήσεων των ξένων τις οποίες αμέσως και υπάκουα επιβάλλουν τόσο οι αριστεροί όσο και οι ψοφοδεξιοί ξενόδουλοι.

Ενδεικτική της αριστερίστικής λογικής, την οποία έχουμε κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν εξηγήσει ότι εξέθρεψε και γιγάντωσε η φιλοκομμουνιστική θεώρηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Είπε ο εκφραστής της «ταξικής πάλης» κύριος Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτούς τους 400.000 υπαλλήλους που φύγανε στο εξωτερικό και πρέπει να τους δώσουμε την προοπτική να γυρίσουν πίσω»! Μισό σχεδόν εκατομμύριο συμπατριώτες μας, αντιμετωπίζονται από την αριστερά ως «υπάλληλοι», θαρρείς και απαγορεύεται στην Ελλάδα του 2017 να επιθυμεί κάποιος να είναι εργάτης, αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας. Ή μήπως πράγματι απαγορεύεται και συνιστά τούτο αναχρονισμό και συντήρηση; Προφανώς για την αριστερά των βολεμένων στον κρατικό μηχανισμό, υπάρχει σχέδιο προκειμένου να δοθεί κίνητρο στις 400.000 Έλληνες που μετανάστευσαν ώστε να επιστρέψουν: γυρίστε πίσω και σπεύσατε στα κατά τόπους γραφεία των αριστερών πολιτικάντηδων, ικετεύοντας για διορισμό (έστω και με σύμβαση ορισμένου χρόνου) στο δημόσιο! Έτσι ερμηνεύουν οι μαρξιστές οικονομολόγοι και θεωρητικοί της κυβέρνησης Σύριζα την έννοια της ανάπτυξης και ιδού και ο λόγος για τον οποίο τα Μνημόνια αποτελούν μονόδρομο: δεν μας ενδιαφέρει η εθνική παραγωγή, ψηφίζουμε Μνημόνια, τσακίζουμε αγρότες, εργάτες, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να διορίζουμε τους κομματικούς μας φίλους στον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα…

Όσο για την αριστερή προπαγάνδα που θέλει την Ελλάδα να βγαίνει από τα Μνημόνια και την γερμανική επιτροπεία με το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, η απάντηση του πρωθυπουργού σχετικά με την πρόθεση της πολωνικής κυβέρνησης για διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία δίνει σαφές και ξεκάθαρο στίγμα: «Αν η Πολωνία επιλέξει να προχωρήσει στην επίλυση της διαφοράς σε επίπεδο διεθνούς δικαστηρίου θα δημιουργήσει ένα νομικό προηγούμενο. Αν επιλέξει να προχωρήσει στην επίλυση σε διμερές επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη. Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη φάση θα ευνοούσε τη χώρα μας η ταύτιση με τις πολιτικές κινήσεις και τους πολιτικούς ελιγμούς που κάνει η κυβέρνηση της Πολωνίας»!

Τί είπε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ο κύριος Τσίπρας; Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να διεκδικήσει το δίκαιο του Λαού της και την εξυπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων, όπως προτίθεται να πράξει η πολωνική κυβέρνηση!

Ειδικά αυτό το τελευταίο, αφιερώνεται σε εκείνους τους αφελείς που πέφτουν θύματα της κομμουνιστικής και νεοδημοκρατικής προπαγάνδας περί «ναζιστικής και φιλογερμανικής» Χρυσής Αυγής. Ο ναζισμός έχει τελειώσει από το 1945 και τη Γερμανία κυβερνούν σήμερα «δημοκράτες» σαν την τέως κομμουνίστρια Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Υποτακτικοί αυτών, είναι όλα τα κόμματα του εγχώριου «δημοκρατικού» τόξου, όχι η Χρυσή Αυγή. Τί πιο φυσιολογικό συνεπώς, από το να την συκοφαντούν, να την φιμώνουν, να την διώκουν και να επιχειρούν να την εκριζώσουν με σειρά αντισυνταγματικών διώξεων, μέτρων και νόμων;

Εάν το μισό εκατομμύριο Ελλήνων που στηρίζουν σήμερα το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, δεν γίνουν αύριο 600, 700 χιλιάδες και ένα εκατομμύριο αποφασισμένων ανδρών και γυναικών που απαιτούν η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και η κυβέρνηση των οποίων θα εργάζεται για την υπεράσπιση του Λαού και της Πατρίδος, τότε όπως οι φετινές ασυναρτησίες που ακούστηκαν στη ΔΕΘ δεν διέφεραν από εκείνες των προηγούμενων ετών, έτσι δεν θα διαφέρουν καθόλου και από τις αντίστοιχες των επόμενων.