ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ – Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

 

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Μπορεί το εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο να χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να πείσει πως η συνταγή των Μνημονίων αποτελεί μονόδρομο και πως θα βγάλει σύντομα τη χώρα από την βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση, εντούτοις τα πλέον επίσημα χείλη της Ε.Ε. αλλά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, η οποία επιμελώς διαστρεβλώνεται από το μνημονικό Καθεστώς που εξουσιάζει την Πατρίδα μας.

«Η ανάπτυξη έρχεται, η χώρα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της ξανά, τα Μνημόνια φεύγουν». Η παραπάνω φράση συνοψίζει το αφήγημα των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου, αφήγημα το οποίο χρησιμοποιείται συν τοις άλλοις ως τρόπο τινά η «φωνή της λογικής» έναντι του «λαϊκισμού της Χρυσής Αυγής». Στις φωνές του ακραίου λαϊκισμού, χρεωνόταν μέχρι το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, η υπογραφή όμως του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του ίδιου έτους και των προαπαιτούμενων του Μαΐου του 2017, την ενέταξαν δικαιωματικά και πανάξια στο στρατόπεδο των μνημονιακών.

Έκτοτε οι χοντρά κονομημένοι δημοσιογράφοι και περισπούδαστοι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, επιχειρούν απεγνωσμένα και εναγωνίως να πείσουν την κοινή γνώμη πως το νέο δίπολο εξουσίας είναι η ΝΔ και ο Σύριζα, παρουσιάζοντας τεχνηέντως μια διαρκή ένταση μεταξύ των δύο κομμάτων και συνεχείς πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Στην πραγματικότητα, η ως άνω εικόνα είναι σαφώς επίπλαστη και η καλύτερη αυτού απόδειξη είναι το γεγονός πως η ΝΔ ψήφισε μια μακρά σειρά μνημονιακών και όχι μέτρων του Σύριζα, ενώ καταψήφισε άλλα για λόγους καθαρής πολιτικής σκοπιμότητας. Χαρακτηριστική περίπτωση τα σκληρά μέτρα που η ΝΔ καταψήφισε τον Μάιο του 2017, αφού όμως πρώτα διαβεβαίωσε τους δανειστές (το ένα, κοινό και μοναδικό αφεντικό των δυνάμεων του «δημοκρατικού» τόξου) πως θα εφαρμόσει τα ψηφισθέντα μέτρα ως επόμενη κυβέρνηση του τόπου!

Εν τοις πράγμασι συνεπώς, ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ αποτελούν πιόνια της κυβέρνησης Μέρκελ και του ιερατείου των Βρυξελλών, συμμετέχοντας συνειδητά στο παιχνίδι της εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Εξ ου και ακριβώς κοινή φρασεολογία και ρητορική των δυο τελευταίων πρωθυπουργών, Σαμαρά από τη μία και Τσίπρα από την άλλη. Η σύνοψη δε της μνημονιακής παραμύθας είναι το χιλιοειπωμένο «βγαίνουμε από τα Μνημόνια, έρχεται η ανάπτυξη». Πριν όμως ακόμη χωνευτεί το παραμύθι που οι πολιτικοί απατεωνίσκοι σερβίρουν στους συμπατριώτες μας, έρχονται τα ίδια τα αφεντικά τους να παρουσιαστούν αφοπλιστικά ειλικρινή, διαμηνύοντας στους Έλληνες πως ο καιρός της εξόδου από τα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία βρίσκεται πολύ μακριά!

Εκκωφαντική υπήρξε ωστόσο η σιωπή του «δημοκρατικού» τόξου αναφορικά με τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις παραγόντων της Ε.Ε., σε σχέση με τις αντίστοιχες των μνημονιακών, εν Ελλάδι, κομμάτων. Ουδέν σχόλιο για τις δηλώσεις Μοσκοβισί σύμφωνα με τις οποίες «η Ελλάδα θα μπορεί να βγει από την επιτροπεία εάν και όποτε αποπληρώσει το 75% των χρεών της», ουδέν σχόλιο για τη δήλωση του επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα πως «η χώρα θα βρίσκεται για πολλά χρόνια υπό επιτροπεία ακόμη κι αν εξέλθει του Μνημονίου το 2018». Την ίδια άποψη με τους προαναφερθέντες, συμμερίζεται και ο Ούγκο Ντίξον ο οποίος σε άρθρο του στο πρακτορείο Reuters δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολιών και επιφυλάξεων: «Δεν υπάρχει έξοδος από τη φυλακή των δανειστών για την Ελλάδα».

Κι όμως! Τα εγχώρια υποχείρια της Μέρκελ και των τοκογλύφων εξακολουθούν να εμμένουν στην αναγκαιότητα της μνημονιακής «σωτηρίας», την ίδια ώρα που βαφτίζουν την αντίθετη άποψη ως «επικίνδυνο και ακραίο λαϊκισμό». Από κοντά και συντεταγμένα, θαρρείς και συναποτελούν χορδές του ίδιου βιολιού, άπαντες οι πολιτειακοί και θεσμικοί παράγοντες της χώρας διακηρύσσουν προς το εσωτερικό (διότι στο εξωτερικό το γνωρίζουν πολύ καλά από μακρού χρόνου) πως το μέλλον της Ελλάδος όχι μόνον εξαρτάται αλλά ταυτίζεται με το μέλλον του ευρωπαϊκού νομίσματος!

Το ψευτορωμαίικο των δανεικών και της δουλείας των τόκων, ζει και βασιλεύει. Ζει επειδή ένα τμήμα του Λαού μας, οι βολεμένοι των κομμάτων της σαπίλας και της διαφθοράς, το στηρίζει, βασιλεύει επειδή εκείνοι που πλήττονται από την αντεθνική και ραγιαδίστικη δράση του, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία, το ανέχονται και διστάζουν να του δώσουν μια κλωτσιά για να γκρεμιστεί μια για πάντα.

Σ’ εκείνους δε τους γραβατωμένους, κρατικοδίαιτους κηφήνες και στις μορφωμένες μαϊμούδες με τα αγορασμένα πτυχία που θέτουν το κωμικοτραγικό ερώτημα «που θα ήταν σήμερα η Ελλάς δίχως το ευρώ», η Εθνικιστική απάντηση είναι κάθετη:

Στην κορυφή της Εθνικής Αξιοπρέπειας και Υπερηφάνειας, στην κορυφή της Εργασίας και της αποδοτικότητας, στην κορυφή του Σεβασμού των υπολοίπων Εθνών!

Πηγή: Αντεπίθεση