ΠΩΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ 87%;

Εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των «προσφύγων» που διέσχισαν το στενό ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, φτάνοντας ακόμη και το -87%, σημειώθηκε τον Αύγουστο.

Κι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, καθοριστική ήταν η συμβολή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο πριν από 8 μήνες και πέτυχε ό,τι δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του. Πώς;

Επισκέφθηκε την Λιβύη και συμφώνησε με τους αρχηγούς διαφόρων φυλών και με στρατιωτικές μονάδες, να εμποδίζουν με κάθε τρόπο το έργο των διακινητών και να μην επιτρέπουν στα «προσφυγάκια» να μπαίνουν στις βάρκες και να ταξιδεύουν προς την Ιταλία.

Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Το κρίσιμο σημείο ήταν τα σύνορα της Λιβύης που διέρχονταν από τη Σαχάρα. Οι φυλές εκεί βρίσκονταν σε μόνιμο πόλεμο μεταξύ τους, με συνέπεια να μην ελέγχεται η κατάσταση. Καταφέραμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Δεν ήταν μία εύκολη συζήτηση. Διήρκεσε 72 ώρες, αλλά τελικά βρήκαμε τη λύση και πετύχαμε ειρήνη στην περιοχή, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση και με τους μετανάστες. Μετά συναντήθηκα με τους δημάρχους των 14 βασικότερων πόλεων στη Λιβύη. Η πρόταση ήταν απλή. Τους είπαμε, βοηθήστε στην καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών και εμείς θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μία εναλλακτική οικονομία».

Όποιος ψάχνει τρόπους ανάσχεσης των λαθρομεταναστών, βρίσκει! Μόνο οι Τσιπροκαμμένοι δε βρίσκουν, γιατί δεν ψάχνουν. Και δεν ψάχνουν, διότι είναι τσιράκια του Σόρος!