ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ;) ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Γράφει ο Αντίοχος

Βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση έκανε ο πρώην κνίτης (και γιός του Γραμματέα του ΕΑΝ Φθιώτιδας) και νυν αρχιτραπεζίτης Στουρνάρας, με άρθρο του στα «Νέα», στο οποίο αναφέρεται στην «ανάγκη κοινής δέσμευσης όλων των κομμάτων που θέλουν την Ελλάδα στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη», έτσι ώστε «να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος».

Πάρτε μια γεύση:

«Έχει διαμορφωθεί ισχυρή πολιτική συναίνεση υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όχι μόνο είναι υπέρ του ευρώ, αλλά και έχουν ψηφίσει στη Βουλή μέτρα, πολλές φορές με βαρύ κοινωνικό κόστος, για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτά τα μέτρα αύξησαν την αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στην ευρωζώνη, η οποία στην ουσία επιτεύχθηκε με τις σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού μετά το 2010. Οι θυσίες αυτές υποδηλώνουν ανάληψη ευθύνης έναντι των κινδύνων που ανέλαβε η ευρωζώνη και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα μέσω του ΔΝΤ, με τα δάνεια που χορήγησαν στην Ελλάδα… Είναι σαφές ότι εδώ απαιτείται η δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Είναι προφανές, ότι ο αρχιτραπεζίτης προτείνει «συνεννόηση» που θα καταλήξει (τον Αύγουστο του 2018, που τελειώνει η ισχύς του 3ου Μνημονίου) σε μια «μεγάλη συγκυβέρνηση» όλων των μνημονιακών δυνάμεων, προφανώς με πρωθυπουργό τον ίδιο – όπως λένε και διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό. Λέτε να το δούμε κι αυτό;