ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ» ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ

Ενώ ολόκληρο τον Αύγουστο μπήκαν στην χώρα –μόνο δια θαλάσσης- 3.447 «προσφυγάκια», το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση, για την «επιστροφή» στις χώρες προέλευσής τους 1.299 «παράτυπων μεταναστών», όπως τους αποκαλεί.

Κατ’ αρχάς, όπως παρατηρούμε, ο αριθμός των εισερχομένων είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των εξερχομένων. Κατά δεύτερον, το υπουργείο μιλάει για «επιστροφές» κι όχι για απελάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως εκτός από τις… συνήθεις ανούσιες απελάσεις Αλβανών (που τις περισσότερες φορές επιστρέφουν την ίδια ημέρα της «απέλασής» τους στην Ελλάδα, από τα γνωστά μονοπάτια, κι όσοι δεν επιστρέφουν αυθημερόν επιστρέφουν το πολύ μέσα στη βδομάδα…) οι υπόλοιπες πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δηλαδή, πρόκειται για λαθρομετανάστες που φεύγουν με τη θέλησή τους από την Ελλάδα και επιστρέφουν στις πατρίδες τους, γιατί δε βρίσκουν εδώ τον… επίγειο παράδεισο που τους υποσχέθηκαν οι νεοταξίτες!

Έτσι, στο Πακιστάν επέστρεψαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ 164 άτομα, στην Γεωργία 43, στην Αλγερία 36, στο Ιράκ 35, στο Μπαγκλαντές 17 και στο Μαρόκο 16 άτομα.

Αυτά για να μη μας δουλεύει το συριζοψεκασμένο λεχριταριό!

(ΥΓ): Το ίδιο ακριβώς κόλπο, με τις εθελούσιες επιστροφές, χρησιμοποιούσαν και οι Σαμαρο-βοριδο-μπουμπούκοι, εμφανίζοντάς τες στους αδαείς ως… απελάσεις!