ΦΙΕΣΤΑ ΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΡΟΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΙΤΑΙ… ΜΑΚΡΑΝ!

Χάλασε η φιέστα που ετοίμαζε το Μέγαρο Μαξίμου στη ΔΕΘ, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει από τους Γάλλους κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Μακρόν στην Ελλάδα να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και να πραγματοποιηθεί εκεί η συνάντηση με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων Γαλλίας-Ελλάδας.
Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά ζήτησε όλα όσα τελικά θα γίνουν εδώ την Παρασκευή, κατά την επίσκεψη Μακρόν, να γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά παραμονή της ΔΕΘ (το Σάββατο είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στην έκθεση). Ωστόσο, η απάντηση από τη Γαλλία ήταν αρνητική: ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί μόνο την Αθήνα. 
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσαν την κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών και ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλλαν ήταν η γαλλική συμμετοχή στην εταιρεία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Ωστόσο, η πλευρά του Γάλλου προέδρου είπε «όχι», ακυρώνοντας ουσιαστικά τα κυβερνητικά σχέδια.
Υ.Γ.: Φυσικό κι επόμενο ήταν Αλέξη, να καταλάβει ο Μακρόν ότι τον ήθελες ως μέρος επικοινωνιακού τεχνάσματος και αρνήθηκε.
Υ.Γ.2: Φανταστείτε κανέναν διάλογο όπως: – «Έλα στη ΔΕΘ ρε Μανώλη… Έχω πάρει μαζί μου προσλήψεις,  ανάπτυξη, εγκαίνια, επενδύσεις, κάθαρση, μετρό, βαγόνι χωρίς οδηγό,τα πάντα»! 
– «Λυπάμαι, δεν θα μπορέσω»… (με γαλλική πγοφογά)…