ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Με συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε ιταλική εφημερίδα, ο επίτροπος αρμόδιος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, ομολογεί όσα η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της υποπτεύεται και η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει μεγαλοφώνως από το 2010, το γεγονός δηλαδή πως τα Μνημόνια έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα της χώρας μας σε κουρελόχαρτο!

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπήρξε σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» αφοπλιστικά ειλικρινής εις ότι αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015:

«Πρόκειται για σκάνδαλο σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι επειδή οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να λαμβάνεις αποφάσεις με αυτό τον τρόπο για το μέλλον ενός λαού, το να επιβάλλονται λεπτομερείς αποφάσεις στον τομέα των συντάξεων, της αγορά εργασίας. Αναφέρομαι στις κύριες λεπτομέρειες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή μιας χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίσθηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν, χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μια ενιαία γραμμή»!

Με απλά λόγια, ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. παραδέχεται για πρώτη φορά πως στην Ελλάδα συντελέστηκε ένα μνημονιακό πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2015 και με την ψήφο όλων των κομμάτων της βουλής πλην Χρυσής Αυγής, το οποίο καταστρατηγεί επί της ουσίας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, πραξικόπημα στο οποίο έχουν συμμετοχή αφενός οι ιθύνοντες της Ε.Ε. και αφετέρου το πολιτικό κατεστημένο της χώρας το οποίο και όχι μόνο αποδέχθηκε δίχως την παραμικρή αντίδραση την συνταγματική εκτροπή αλλά την ψήφισε και την εφαρμόζει με φανατισμό.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη, θάφτηκε όπως ήταν αναμενόμενο από τα ελληνικά μέσα «ενημέρωσης», με τους βαθυστόχαστους και παχυλά αμειβόμενους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές που παρουσιάζουν τα Μνημόνια ως την μοναδική επιλογή του Κράτους για την αποφυγή της οικονομικής χρεοκοπίας να σιωπούν εκκωφαντικά. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την  Κομισιόν, η οποία έσπευσε να συμμαζέψει τις δηλώσεις του επιτρόπου της, καθώς αμαυρώνουν το «δημοκρατικό» προφίλ μιας Ένωσης τραπεζιτών και τοκογλύφων. Αποτελεί δε τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι την αντίθεσή του στην τοποθέτηση Μοσκοβισί διατύπωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος της επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ως «βασιλικότερος του Βασιλέως ή μνημονιακότερος των μνημονιακών» επιχείρησε απεγνωσμένα να διαβεβαιώσει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν και η Κομισιόν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή για να κατανεμηθεί το βάρος ισότιμα και δίκαια στο πρόγραμμα προσαρμογής που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2015!

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός αλλά και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής κατήγγειλαν εκείνο τον Αύγουστο του 2015 την αντισυνταγματικότητα του προγράμματος (τρίτου Μνημονίου) που επρόκειτο να ψηφιστεί, τονίζοντας μάλιστα πως οι πολιτικές δυνάμεις του «δημοκρατικού» τόξου το ψηφίζουν δίχως καν να το έχουν διαβάσει, με μηδενική ενημέρωση της βουλής και κυρίως της κοινωνίας και βεβαίως με μοναδικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης την μετάφραση του πρωτοτύπου όπως έφευγε από τις Βρυξέλλες προς ψήφιση στην Αθήνα, στα ελληνικά!

Προφανώς ο Πιερ Μοσκοβισί δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε λαϊκιστής, χαρακτηρισμούς τους οποίους το Μνημονιακό Καθεστώς εκτοξεύει προς τη Χρυσή Αυγή κάθε φορά που αυτή αντιδρά, καταγγέλλοντας την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών τερατουργημάτων. Η σιωπή των «δημοκρατικών» δυνάμεων και των προπαγανδιστικών τους μηχανισμών (βλέπε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες) καταδεικνύει και το μέγεθος της ενοχής τους για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά της Πατρίδος και του Λαού μας τα τελευταία επτά έτη. Είναι συνεπώς πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι ο Ελληνικός Λαός θα υφίσταται τα πάνδεινα όσο εξακολουθεί να ανέχεται τους πραξικοπηματίες -κατά Μοσκοβισί- στην εξουσία, πέφτοντας θύμα της βομβαρδιστικής προπαγάνδας των λακέδων του Μνημονίου που θέλει την Χρυσή Αυγή «ακραία και λαϊκίστική». Εκτός φυσικά εάν οι εγχώριοι υποτακτικοί της Ε.Ε. των τοκογλύφων κατατάξουν και τον επίτροπό τους στους «κινδυνολόγους φασίστες»!

Πηγή: Αντεπίθεση