ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ

Κάποτε τα συντρόφια, έσκουζαν «έξω οι βάσεις του θανάτου». Τώρα, οι ίδιοι ξεφτιλισμένοι άντρες (αν και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες γι’ αυτό το τελευταίο…), υπογράφουν συμφωνίες για την περαιτέρω παραμονή τους στη χώρα – χωρίς να εξυπηρετούνται ούτε κατ’ ελάχιστον εθνικά συμφέροντα.

Έτσι, αναρτήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της αμερικανικής πρεσβείας και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ (MDCA – Mutual Defense Cooperation Agreement), που διέπει το καθεστώς χρήσης της ναυτικής βάσης της Σούδας μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου του 2018.

Η ανανέωση έγινε στα μουλωχτά και για έναν χρόνο, ενώ ο his master voice Καμμένος είχε προτείνει να έχει 5ετή διάρκεια, διότι για να εγκριθεί η παράταση της συμφωνίας πάνω από ένα έτος απαιτείται η έγκριση της Βουλής. Οπότε, και η μυστικότητα της ανανέωσης θα πήγαινε περίπατο, αλλά και η αριστεροσύνη της συγκυβέρνησης θα αμφισβητείτο…

Υπογράψτε σύντροφοι, υπογράψτε! Μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους και ανανεώσεις παραμονής των βάσεων!