ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»!

Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε στα Κατεχόμενα για πρώτη φορά μέρος της παραλίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κοντά στην κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας, όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Τούρκους και τουρκοκύπριους και απαγορεύεται σε Έλληνες (!)

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει μέρος της περιφραγμένης περιοχής μετά το 1974 για πολίτες εκτός από στρατιωτικούς.

Στην παραλία, έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με την επίδειξη ταυτότητας μόνο «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και Τούρκοι πολίτες.

Με άλλα λόγια απαγορεύεται σε ελληνικό έδαφος υπό κατοχή η είσοδος στην παραλία σε Έλληνες!

Η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα και βρίσκεται εντός της περιοχής που υπάγεται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων!

Με βάση το «πρωτόκολλο» που υπέγραψε ο «δήμος» με τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις, το οποίο θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, η εν λόγω παραλία θα λειτουργεί από τον «δήμο» μεταξύ 15 Μαΐου και 29 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η είσοδος του κοινού είναι ελεγχόμενη και χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας.

Η ενέργεια καταδικάστηκε ως προκλητική με τον Δήμο να τονίζει πως «τέτοιου είδους ενέργειες μόνο αγανάκτηση, δυσφορία και απογοήτευση επιφέρουν στον κυπριακό λαό και δεν συμβάλλουν στην προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων»!

Η είσοδος δε στην παραλία δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους! Γιατί άραγε; 

Λέμε όχι στην προκλητική παθητικότητα της κυβέρνησης στα τουρκικά σχέδια! Έτσι θα λυθεί το Κυπριακό;