ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  

Σύμφωνα με έγκυρες καταγγελίες που λάβαμε, το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ θα έπρεπε να σταματήσει τις εργασίες ανέγερσης τεμένους στην Κάτω Πάφο, αφού δεν έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες, δεν έπραξε απολύτως τίποτα, αντ΄ αυτού ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Υπουργών σε επιστολή του προς το Δημαρχείο Πάφου ζήτησε να μην παρέμβουν.

Την κηδεμονία του συγκεκριμένου υποστατικού κατέχει με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Παγκόσμια Οργάνωση Ισλαμιστών, μέσω της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, από τον Ιούλιο του 2007 σαν χώρος που θα ικανοποιεί τις θρησκευτικές ανάγκες των Ουαχαμπιστών Σουνίτων μουσουλμάνων, των οποίων η συγκέντρωση τους σε κοινότητες της Πάφου αντιπροσωπεύει μία εν δυνάμει απειλή.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει δημόσια την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανοχή που επιδεικνύουν στην δημιουργία πυρήνα Τζιχαντιστών στην Κύπρο. Δυστυχώς τα παθήματα από τα διαδοχικά τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη, από τζιχαντιστές που τελικώς δεν εντάχθηκαν στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν, δεν γίνονται μαθήματα για την Κυβέρνηση μας θέτοντας την ασφάλεια του λαού μας υπό αμφισβήτηση.

Το Κίνημά μας έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα στο αρμόδιο Υπουργείο για κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ θα εγγράψει το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)