14.180 ΛΟΥΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Τον θλιβερό τίτλο της… «βασίλισσας των λουκέτων» παίρνει η Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης –με αφορμή την ΔΕΘ και τον ερχομό στην πόλη των… σωτήρων του έθνους- η Θεσσαλονίκη σε διάστημα οκτώ μηνών μετρά 14.180 λουκέτα! Ιδού το υπόμνημα που έστειλαν στον misterTsipra–τώρα… σώθηκαν:

«H Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να επανέλθει στην κανονικότητα, να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια. Η ύφεση, οι υψηλότεροι φόροι, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, η έλλειψη ρευστότητας, δημιουργούν συνεχώς νέες ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά.

Οι πιέσεις αυτές ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενδεικτικός της κατάστασης είναι ο βαρύς φόρος, που πληρώνει στο βωμό της κρίσης, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και δη η βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Σε διάστημα οκτώ ετών, μετρά 14.180 λουκέτα, την ώρα που στο δυναμικό του βιοτεχνικού επιχειρείν, προστέθηκαν μόλις 5.527 νέες επιχειρήσεις…».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των –ατελείωτων!- Μνημονίων, παλιών και νέων!