Ο (Η) ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Το να πιστεύεις στον Θεό ή στον Εξαποδώ είναι δικαίωμά σου, το να δηλώνεις Ορθόδοξος Χριστιανός ή Καθολικός ή Μουσουλμάνος ή Βουδιστής ή Δωδεκαθεϊστής, είναι δικαίωμά σου, το να δηλώνεις άθεος είναι δικαίωμά σου. Αλλά το να προσπαθείς να επιβάλεις δια της βίας ή δια της ισχύος της επαγγελματικής ή κοινωνικής σου θέσης τις απόψεις σου, αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και σκιαγραφεί άτομο συμπλεγματικό, δυστυχισμένο και πάνω απ΄όλα εμπαθές και ανασφαλές.

Στην αρχαία Ελλάδα η λατρεία των θεών κατείχε σημαντική θέση στην ζωή των πολιτών και ήταν συνυφασμένη με τις καθημερινές τους εκδηλώσεις στα πλαίσια της κοινωνικής και πολιτικής τους συμπεριφοράς.  Στην πόλη των Αθηνών ειδικότερα υπήρχε η ανεκτικότητα ως προς την απόρριψη από κάποιον του δωδεκάθεου, αλλά θεωρείτο βλασφημία και έγκλημα η άρνηση της θρησκευτικότητας. Ο λάτρης ξένων θεοτήτων ήταν ανεκτός, ο άθεος και άθρησκος τιμωρείτο από την Πόλη. Ο άνθρωπος έχει έμφυτη την θρησκευτικότητα που εκδηλώνει ως ομολογία ακολουθώντας έναν κώδικα συμπεριφοράς κυρίως μέσω τελετουργικών θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Πόσο άθλιος, βλάσφημος και βδελυρός είναι κάποιος που θέτει στο κέντρο του σύμπαντος το φθαρτό και εφήμερο σαρκίο του και περιφρονεί το θρησκευτικό συναίσθημα και τις πεποιθήσεις των γύρω του, όχι μόνο λεκτικά αλλά και δια βιαίων πράξεων.

Φυσικά ένα τέτοιο ….. ας το πούμε πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιεραρχική πυραμίδα της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών, απάτριδων και ριψάσπιδων. Ομιλούμε για την κυρία Ελένη Γιαννακοπούλου διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ  που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κατηγορείται από υπαλλήλους της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται ότι με το μοναδικό «δημοκρατικό» και «φιλελεύθερο» ύφος και ήθος που χαρακτηρίζει τα πλείστα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους υποχρέωσε να βγάλουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τα σταυρουδάκια από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση. Η εν λόγω κυρία βάσει εγγράφων καταγγελιών των εργαζόμενων στον ΕΟΠΠΕΠ, έχει ξεκινήσει πογκρόμ εναντίον υπαλλήλων που με εικόνες ή σταυρούς ομολογούν την πίστη και την θρησκευτικότητά τους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μας εκπλήσσει διόλου, διότι είναι γνωστή και πασιφανής η λατρεία των ΣΥΡΙΖαίων για τις απολυταρχικές κομμουνιστικές τακτικές και μεθόδους, που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς από τους διάφορους Πατερούληδες όπως η επίταξη – αρπαγή από τον Στάλιν των πλουτοπαραγωγικών πηγών (Ουκρανικό σιτάρι και μεγάλος λιμός του 1933 με 6.000.000 νεκρούς) ο διωγμός που εξαπέλυσε εναντίον ιερέων με εξορίες, εκτελέσεις και κλείσιμο ναών, η εισβολή της Μαοϊκής Κίνας στο Θιβέτ, οι σφαγές των μοναχών, η πυρπόληση των μονών και ο διωγμός του Δαλάϊ Λάμα, οι ομαδικές σφαγές των Βουδιστών ιερέων από το καθεστώς του Πόλ Πότ.

Ε! Απέναντι σε όλο αυτό το «μεγαλείο ελευθερίας» και «προόδου» -διότι ως γνωστόν οι αριστεροί θεωρούν ως τροχοπέδη της εξέλιξης και του πολιτισμού την θρησκεία- η κυρία Γιαννακοπούλου να μην επιτελέσει το έργο της;;;; Να μην συμβάλει όπως μπορεί στο ξερίζωμα και στην ποινικοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος και της πίστης;;;;

Μάλιστα όταν εντελώς «δημοκρατικά» αφαίρεσε τον σταυρό από τον λαιμό μιας υπαλλήλου, εμπλούτισε την «μοναδικότητα» και το «μεγαλείο» της πράξης της, καγχάζοντας «πιστεύεις ότι αυτό θα σε σώσει;;;».

Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ανιστόρητη και κωμική κυρία διευθύνουσα σύμβουλος της συντροφιάς των πρόσφατα αέργων, ότι ο Σταυρός αποτέλεσε και αποτελεί το σύμβολο των αγώνων του Ελληνισμού εδώ και πολλούς αιώνες. Από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ στην Μουλβία γέφυρα, έως το πρώτο λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821, ο Σταυρός υπήρξε η πανοπλία και η πηγή του σθένους, του θάρρους και της αυταπάρνησης των Ελλήνων, υπήρξε ο οδηγός που τους οδήγησε στην κατανίκηση των ορδών εισβολέων και κατακτητών, των ορδών του σκότους.

Ο Σταυρός έσωσε και διαφύλαξε τον Ελληνισμό, με την ανεξάντλητη και συγχρόνως λυτρωτική δύναμη που γεννά στους Έλληνες ως Ιερό σύμβολο της Πίστης τους.

Φυσικά δεν πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση τα θλιβερά και συμπλεγματικά μυαλά των αριστεροκομμουνιστών  που διακατέχονται και ταλανίζονται από έναν στείρο υλισμό που οριοθετεί τα πάντα πίσω από στεγανά, θα μπορέσουν καν να προσεγγίσουν το θαύμα της θρησκευτικότητας και της φύσης και το πώς αυτές εξελίσσουν τον άνθρωπο, οδηγώντας τον στην ατραπό του φωτός και της πνευματικής ελευθερίας. Μας αποκαλούν Φασίστες και Ναζί, αλλά εμείς κατά βάση είμαστε ελεύθεροι και διαθέτουμε ευρύτητα πνεύματος, απέναντι σε αυτούς που υποτάσσονται στην νοσηρή τους ιδεοληψία.