ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Βήμα – βήμα προχωρούν οι τουρκικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί για εφαρμογή του πλάνου «Β» και η Κυβέρνηση μας όχι μόνο δείχνει αλλά είναι χαμένη και ανίκανη να αντιδράσει.

Η Τουρκική πλευρά έχει διατυπώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεσή της να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και τα μαρωνίτικα χωριά, καθώς και την πρόθεση για ανέγερση τζαμιών και δημιουργίας θρησκευτικών – μουσουλμανικών σχολών, αλλά και διασύνδεσης αγωγού νερού μεταξύ Τουρκίας, κατεχομένων και Ιορδανίας. Όλα αυτά έρχονται να δέσουν με την σημερινή παράνομη επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από τις 17 Αυγούστου έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση στο Προεδρικό χωρίς να λάβει ουδεμία απάντηση. Αντιθέτως βλέπουμε την Κυβέρνηση να παρακολουθεί με προκλητική παθητικότητα του τουρκικούς σχεδιασμούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να μας απαντήσει δημόσια ποιες είναι οι εναλλακτικές της κινήσεις μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντάνα, πέρα από την τυφλή προσήλωση σε ένα μοντέλο αποδεδειγμένα μη λειτουργικό και μη βιώσιμο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)