ΤΕΡΜΑ Η ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ «ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ… ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακάτικα (!) αναρτήθηκαν τελικά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που αφορούν περίπου επτά εκατομμύρια (προσωρινούς…) ιδιοκτήτες.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση των εκκαθαριστικών προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά φαίνεται πως η συγκυβέρνηση έχει… κεσάτια και βιάζεται να εισπράξει.

Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους Έλληνες είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα και τα 448 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα.

Επίσης, τυχόν επιστροφές από τον φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως έχουν κάποιοι λίγοι φορολογούμενοι, συμψηφίζονται με το ποσό του ΕΝΦΙΑ και δεν παίρνουν φράγκο!

Θυμίζουμε (γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε το ελάττωμα να ξεχνάμε…), πως η κατάργηση του φόρου που καλούνται να πληρώσουν τώρα οι Έλληνες, είχε χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (και τους ψεκασμένους συνοδοιπόρους του) «κοινωνική απαίτηση», ενώ η παλιοφυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσιεύσει και εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ που συνέταξαν δύο κομμουνιστές δικηγόροι για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους να μην πληρώσουν…

Ας τους συνοδεύουν οι κατάρες σας την ώρα της πληρωμής!