ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ «ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

      Άρθρο από την εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» που κυκλοφορεί     

Πιστή στην χρόνια τακτική της, η Τουρκία με τις κινήσεις της προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος ώστε να αποκόψει την Θράκη μας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενώ οι κυβερνώντες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, το τουρκικό προξενείο λειτουργεί εντελώς αυθαίρετα χρηματοδοτώντας ακόμη και παιδικές εκδόσεις γραμμένες στα τουρκικά, (γιατί οι σωστές δουλειές ξεκινούν από τα αθώα παιδικά χρόνια)  καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τα παιδικά περιοδικά είναι πολύ σημαντικά για την διαμόρφωση του πνευματικού κόσμου των παιδιών μας»…

Παράλληλα με τις κινήσεις αυτές, διάφοροι τούρκοι πολιτευόμενοι περιφέρονται στις Βρυξέλλες και αλλού, διαμαρτυρόμενοι για την δήθεν «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη από το Ελληνικό κράτος.

Δεν λείπουν φυσικά και τα αναφερόμενα στην Θράκη ύπουλα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, με πιο πρόσφατο το εμπρηστικό άρθρο της τουρκάλας δημοσιογράφου Κεριμέ Γιλντίζ, με το οποίο καλεί σε εξέγερση τους Τούρκους για την Δυτική Θράκη, περιοχή η οποία, όπως αναφέρει, χάθηκε άδικα στη Συνθήκη της Λωζάννης!

Η εν λόγω δημοσιογράφος ζητάει συγγνώμη από τους «Τούρκους» της Θράκης μας γιατί με την Συνθήκη της Λωζάννης αφέθηκαν στα χέρια του Έλληνα δυνάστη, ενώ το θράσος της φτάνει μέχρι του σημείου να ζητάει να γεννηθούν και να ανατραφούν κι άλλοι πολλοί αυτονομιστές τουρκοπράκτορες στην Θράκη… «Πρέπει να αναθρέψουμε νέους Αχμέτ Σαδίκ…» σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Με περίσσιο θράσος συνεχίζει: «Ας μη γελιόμαστε, στη Λωζάννη δεν δόθηκαν δικαιώματα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε κερδίσει τη νίκη, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφήσαμε τη Δυτική Θράκη στην Ελλάδα, της οποίας την απανθρωπιά έχουμε βιώσει. Με τα μισόλογατου Ισμέτ Ινονού περί δημοψηφίσματος εγκαταλείψαμε στην τύχη τους τούς Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα, πιέζοντάς τους συνεχώς, κατέστησε τους Τούρκους μειονότητα. Και να γινόταν δηλαδή δημοψήφισμα, τι θα έβγαζε;»[…] «Αυτά που έγιναν, έγιναν. Τώρα τι μας αναλογεί; Οι Δυτικοθρακιώτες έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι χωρικοί εργάζονται από τα μεσάνυχτα μέχρι το βράδυ αλλά δεν παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Ο Έλληνας έμπορος τους εκμεταλλεύεται».

Η θρασύτατη (το λιγότερο) μουσουλμάνα δημοσιογράφος προσπαθεί να ξεσηκώσει τους «μουσουλμάνους πλούσιους» να βοηθήσουν ενισχύοντας οικονομικά τους «Τούρκους της Θράκης».

Το παραλήρημά της φθάνει στο σημείο να ζητάει από τους πλούσιους να χρηματοδοτήσουν την «παραγωγή» τούρκων πρακτόρων. «Οι πλούσιοί μας πρέπει να δώσουν υποτροφίες σε νέους να σπουδάσουν στην Τουρκία, πρέπει να αναθρέψουν νέους Αχμέτ Σαδίκ. Πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι του Έλληνα που εξαναγκάζει σε μετανάστευση.

Το χρωστάμε αυτό σε αυτούς που δηλώνουν πως “Εμείς στην προσευχή μας πρώτα προσευχόμαστε για την Τουρκία” […] «Χρωστάμε συγγνώμη στην Κομοτηνή, χρέος καρδιάς, χρέος ψυχής! Να κάνουμε (τα πάντα) να μας συγχωρέσουν για τη Λωζάννη»…

          Μιλούν για τη Συνθήκη της Λωζάνης οι αιώνιοι τούρκοι, των οποίων η δίψα για επεκτατισμό είναι διαχρονική, σε αντίθεση με τις άχρηστες κυβερνήσεις μας οι οποίες επίσης διαχρονικά φροντίζουν να καλλιεργούν επί δεκαετίες την απάτη της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και φρόντισαν με τους χειρισμούς τους να θάψουν το Ιδανικό της Μεγάλης Ιδέας.

Η πολιτική ηγεσία με την απραξία της ενισχύει ακόμα περισσότερο την τουρκική προκλητικότητα. Πώς να περιμένουμε όμως να δώσουν απάντηση στους πασάδες τους τα γιουσουφάκια που κυβερνούν;

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ