«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ… ΣΥΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ… ISIS, ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

Το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε στη Βουδαπέστη τον πρεσβευτή του στην Ολλανδία και ανέστειλε τους διπλωματικούς δεσμούς σε ανώτερο επίπεδο με την χώρα αυτή, εξαιτίας της πρωτοφανούς παρέμβασης του Ολλανδού πρεσβευτή στην Βουδαπέστη, στα εσωτερικά της Ουγγαρίας.

Ο Ολλανδός πρέσβης Γκάτζους Σελτέμα, μιλώντας στο ουγγρικό περιοδικό «168 Ora», κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας γιατί αρνείται να δεχθεί «προσφυγάκια» και αναφέρθηκε στη διαμάχη της κυβέρνησης  Όρμπαν με τον σιωνιστή αρχιτοκογλύφο Τζορτζ Σόρος, παραλληλίζοντας την προσπάθεια της ουγγρικής κυβέρνησης για την εκδίωξητων «Ιδρυμάτων» του Σόρος με ενέργειες του… Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εξέφρασε «ανησυχία» για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας στην Ουγγαρία.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, η απόφαση ήταν ένα «από τα πιο δραστικά βήματα στη διπλωματία» και κάλεσε τον Ολλανδό ομόλογό του να πάρει θέση για όσα είπε ο Σελτέμα, τον οποίο χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο και του απαγόρευσε να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο της χώρας.

«Δεν μας αρκεί μια εξήγηση που θα μας δοθεί κεκλεισμένων των θυρών», προσέθεσε ο Πέτερ Σιτζάρτο, απαιτώντας δημόσια συγνώμη από την Ολλανδία.

Μπράβο και πάλι μπράβο στην εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας – έτσι πράττουν τα ελεύθερα κράτη!