ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ: 22+4 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την Τρίτη που μας πέρασε, σημειώθηκαν… μόνο δύο παραβιασούλες του εθνικού εναερίου χώρου (ενώ την Δευτέρα είχαν γίνει 44) και θριαμβολογώντας ένα πανοκαμμενικό παπαγαλάκι (όχι το γνωστό, το… αρχαιοπρεπές), άφηνε να εννοηθεί ότι κάποια «έκπληξη» είχε ετοιμάσει ο μπούλης Πανούλης στους Τουρκαλάδες, προσθέτοντας με νόημα: «κάτι που ενδεχομένως να εξηγεί την σημερινή τους διακριτική παρουσία». Βέβαια, ο παπαγάλος δε μας έκανε γνωστή την «έκπληξη» – αλλιώς τι… έκπληξη θα ήταν;

Όπως φαίνεται όμως, η «έκπληξη» ήταν μονάχα στο θολωμένο μυαλό του καμμενοπαπαγάλου, γιατί οι Τουρκαλάδες δεν ήταν τόσο… διακριτικοί στη συνέχεια. Έτσι, μετά τις τουρκικές πτήσεις της Τετάρτης πάνω από το Αγαθονήσι και την νησίδα Ανθρωποφάγοι, χθες Πέμπτη ξεσάλωσαν πάλι οι Τουρκαλάδες στο Αιγαίο!    

Έξι τουρκικά αεροσκάφη, πέταξαν σε δύο σχηματισμούς σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου, μαζί με ένα ελικόπτερο και προχώρησαν σε 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και  τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Μάλιστα, τα τέσσερα από τα επτά τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.  

(ΥΓ): Καμμενοπαπαγάλε, ρούφα τ’ αυγό σου, κάνε… μασούρι την «έκπληξη» του αφεντικού σου και βαλ’ την εκεί που ξέρεις!