ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ; NO PROBLEM! ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξανάρχεται, λοιπόν, ο ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Αυγούστου και σχεδόν όλους τους Έλληνες τους λούζει… κρύος ιδρώτας με την ιδέα της πληρωμής αυτού του χαρατσιού. Μη χολοσκάνε, υπάρχει λύση! Μην πληρώνεις!

Σχετικές οδηγίες για τους τρόπους μη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, δίνει πρωτοκλασάτος υπουργός της σημερινής κυβέρνησης:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν μπορεί να μιλάμε για φορολογία, η οποία είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Τον αντέγραψαν, λέει, από τη Ρουάντα. Είναι δικαίωμα τους στη Ρουάντα να κάνουν αυτό που θέλουν και ο λαός της χώρας να αντιστέκεται. Αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί η ιδιωτική περιουσία να καταργείται. Έτσι όπως μπαίνει ο φόρος που μπαίνει σε ακίνητα, ιδίως άνευ εισοδήματος, είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Αυτό τον φόρο δεν πρέπει να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Βέβαια, όλα αυτά τα είπε ο υπουργοπάνος Καμμένος το… 2014, πριν γίνει υπουργός και συγκυβερνήτης, αλλά τι σημασία έχει; Και τα γραπτά και τα λόγια του έχουν μείνει και μπορεί ο καθένας να τα επικαλεστεί!

(ΥΓ): Αλήθεια, εκείνα που τότε δεν πλήρωνε για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργάρας, τα πλήρωσε μετά ή τα… χρωστάει ακόμα; Άραγε, τώρα πληρώνει ή κάνει το κορόιδο;