«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ… ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ

Το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν θα απομακρύνει τα αγάλματα τεσσάρων προσωπικοτήτων που συνδέονται με τη Συνομοσπονδία, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης Γκρεγκ Φένβις, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει σύμβολα της υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και ότι προάγουν τον… νεοναζισμό.

«Την προηγούμενη εβδομάδα οι φρικτές εκδηλώσεις μίσους στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Σάρλοτσβιλ σόκαραν και έθλιψαν το έθνος. Τα γεγονότα αυτά κατέστησαν ξεκάθαρο, τώρα περισσότερο από ποτέ, ότι τα μνημεία της Συνομοσπονδίας έχουν αναχθεί σε σύμβολα των σύγχρονων υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και του νεοναζισμού».

Στα τέσσερα αγάλματα τα οποία πρόκειται να απομακρύνει το πανεπιστήμιο του Τέξας από το κεντρικό του κτίριο περιλαμβάνεται και αυτό του στρατηγού Ρόμπερτ Λι, ο οποίος ηγήθηκε του στρατού της Συνομοσπονδίας στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ.

(ΥΓ): Περί «εκδηλώσεων μίσους» ο λόγος. Διαβάζουμε το εξής σύνθημα… αγάπης στο πλακάτ που βαστάει άτομο… απροσδιορίστου φύλου στην πρόσφατη επεισοδιακή αντισυγκέντρωση… αγάπης των εκλεκτών του παγκοσμίου συστήματος αριστεριστών – «αντιρατσιστών» στο Σάρλοτσβιλ: «Η κληρονομιά μου είναι να σκοτώνω ναζί». Τα σχόλια δικά σας…