ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ; Ο ΧΙΤΛΕΡ Ή Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ» ΣΤΑΛΙΝ;

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Συμφωνώ απολύτως με τους πάσης φύσεως αριστεριστάς, ότι δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να ταυτισθούν ο Χίτλερ με τον Στάλιν και το ναζιστικό καθεστώς με τα κομμουνιστικά. Για παράδειγμα, στην χιτλερική Γερμανία δεν υπήρχε νόμος που να επιτρέπει τα βασανιστήρια. Υπήρχε, όμως, στην Σοβιετία του «πατερούλη» σας!

Ιδού και ο νόμος που επέτρεπε επισήμως τα βασανιστήρια: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΚΚ (μπ), διευκρινίζει ότι η χρήση σωματικής πίεσης στην πρακτική της Νι Κα ΒεΝτέ επιτρέπεται από το 1937, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής» (πηγή: Ε. Ρατζίνσκι «Στάλιν»).

Βεβαίως, βασανιστήρια γίνονταν πάντοτε στην Σοβιετία κατά των «εχθρών του λαού» και οι αρχές δεν χρειάζονταν ειδική νομοθετική ρύθμιση γι’ αυτό, διότι οι βασανισθέντες δεν είχαν πουθενά να απευθυνθούν για να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο, το 1937, ο «πατερούλης» Στάλιν εξαπέλυσε τον μεγάλο διωγμό των παλιών μπολσεβίκων συντρόφων του,κομισαρίων (υπουργών) και μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολίτ-Μπυρό και οι αρχές ασφαλείας θα έπρεπε να έχουν «λυμένα τα χέρια» τους και με νόμο, για να μην διστάζουν καθόλου να βασανίζουν αυτά τα «ιερά τέρατα»!

Αχ, τυχερά που είστε συντρόφια, που δεν ζείτε στην χώρα και στην εποχή του ινδάλματός σας! Στην αρχή βεβαίως θα βασανίζατε τους άλλους, αλλά στο τέλος θα βασανιζόσασταν εσείς από κάποιους άλλους! Κρίμα και πάλι κρίμα, γιατί πολύ θα σας άξιζε…