Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ, ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ!

 Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Απελπισμένη (από την εξέλιξη της δίκης-φάρσας…) προσπάθεια ποινικοποίησης της Χρυσής Αυγής, ως… ηθικού αυτουργού των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ και του θανάτου της Αμερικανίδας Χέδερ Χέγερ, επιχειρεί η φυλλάδα των Ιών!

Όπως γράφει «η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ότι ο Μάθιου Χάιμπαχ, ένας από τους ηγέτες του νεοναζιστικού κινήματος στις ΗΠΑ που οργάνωσαν τις αιματηρές επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών πολιτών και τη δολοφονία της 32χρονης αντιφασίστριας Χέδερ Χέγερ, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τους ίδιους τους φανατικούς ναζιστές.Αλλά και ο ίδιος ο Χάιμπαχ, σε δηλώσεις του σε αμερικανικό κανάλι, ομολογεί ότι οργάνωσε τη νεοναζιστική συγκέντρωση με μοντέλο τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής…».

Καλή η προσπάθεια, μόνο που… ξεχνάει κάτι πολύ βασικό. Πως η Αμερική δεν είναι μνημονιακή Μπανανία Σαμαριστάν και δεν υπήρξε καμιά δίωξη (ως… ηθικού αυτουργού) του Χάιμπαχ για το ατυχές συμβάν με την Χέγερ. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι εκεί δεν ισχύει η ομαδική ευθύνη και ο νόμος της πολιτικής ζούγκλας, δεν ζήτησαν καν κάτι τέτοιο ούτε οι οργανώσεις των ακροαριστερών προστατευομένων του συστήματος. Άρα, δε γίνεται να κατηγορηθεί ένα ολόκληρο Κίνημα (η Χρυσή Αυγή) ως… ηθικός αυτουργός, ηθικού αυτουργού (του Χάιμπαχ), που όμως δεν κατηγορείται από κανέναν ως ηθικός αυτουργός! Τζάμπα ο κόπος!