ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Αντίοχος

Κατηγορούν πολλοί το παρδαλό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ για την μνημονιακή του μετάλλαξη – αν δεχτούμε πως ήταν ποτέ αντιμνημονιακό.

Όμως, εκτός από την μνημονιακή, υπάρχει και η σταλινική μετάλλαξη!

Όλοι γνωρίζουμε την απόφαση των Τσίπρα-Καμμένου να μην παραστεί η Ελλάς στην συνέλευση της Εσθονίας, για την καταδίκη των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων. Ωστόσο, ελάχιστοι θα θυμούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΜΟΝΟ ελληνικό κόμμα που διαφοροποιήθηκε (ελαφρώς…) από την ενιαία στάση των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) και του ΚΚΕ, κατά της αναγνώρισης και καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε ψηφίσει λευκό στη σχετική ψηφοφορία, διότι ζητούσε να αναγνωρισθούν και να καταδικαστούν μόνο τα εγκλήματα του σταλινισμού κι όχι των υπολοίπων κομμουνιστικών καθεστώτων (όπως π.χ. του προσφιλούς τους καθεστώτος του Τσαουσέσκου στην Ρουμανία).

Ιδού και το «ρεζουμέ» της σχετικής απόφασης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (στο οποίο συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα:«Το σωστό είναι, αντί να καταδικάζουμε ως εγκληματικό τον κομμουνισμό, να καταδικάσουμε τα απάνθρωπα εγκλήματα του Στάλιν, της αυταρχικής σταλινικής περιόδου. Είναι άλλο πράγμα η ευθεία καταδίκη των εγκλημάτων του σταλινισμού».

Μάλιστα, ενώ κυκλοφόρησε τότε κείμενο του ΚΚΕ κατά της καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων, το οποίο συνυπέγραψαν ΟΛΟΙ οι ευρωβουλευτές των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), λείπει μόνο μία υπογραφή: του τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλη!

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την αναγνώριση – καταδίκη ούτε των σταλινικών εγκλημάτων!

Άρα, εκτός από μνημονιακός, έγινε μαζί και σταλινικός…