ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ;

Επιστολή συμπαράστασης έστειλε στον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) για την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε,

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Ισπανικό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε τη δημοφιλή τουριστική περιοχή Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη. Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν το μέγεθος του κακού, το μίσος και τη φρίκη αυτής της βαρβαρότητας.

Η επιλογή μιας τόσο πολυσύχναστης τουριστικής περιοχής και το τραγικό αποτέλεσμα της επίθεσης, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, δείχνει πως οι δράστες ήθελαν να χτυπήσουν τις βασικές αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, δηλαδή όλες τις αξίες που υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε.

Ενώνοντας τη φωνή μας με όλο τον κόσμο, εκφράζουμε την από καρδιάς λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού, παρακαλούμε να διαβιβάσετε αυτό το μήνυμα στην Κυβέρνηση της Ισπανίας».

Αν κάποιος διάβαζε την παραπάνω επιστολή (στην ουσία ανακοίνωση, εφόσον δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΙΣ) και δεν είχε διαβάσει ή ακούσει ποιοι ήταν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, ότι κάποιοι εξ’ αυτών συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν, σίγουρα θα νόμιζε πως ήταν κάποιοι εντελώς… άγνωστοι. Κι αυτό γιατί όπως παρατηρούμε, το ΚΙΣ αποφεύγει επιμελώς να τους κατονομάσει («τζιχαντιστές», «ισλαμιστές», κ.τ.λ.). Γιατί άραγε το λαλίστατο κατά τα άλλα ΚΙΣ (που καταγγέλλει αδιάκοπα «ναζιστές», «ρατσιστές» κι «αντισημίτες»), δείχνει τέτοια αβρότητα για τους τζιχαντιστές;