ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ;

Γράφει ο Αντίοχος

Διορθώνουμε το αρχικό κείμενο, διότι τελικά το… παιδί (η νουδούλα) μίλησε (με 48 ώρες καθυστέρηση!!!) για την απόφαση Τσίπρα-Καμμένου να μην συμμετάσχει η Ελλάς στο συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην Εσθονία. Και βέβαια, είχε λόγο να καθυστερήσει, γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της. Ιδού η –εξαιρετικά ήπια- ανακοίνωση των θρασύτατων νουδούληδων, που αναφέρονται μόνο σε σταλινικά εγκλήματα, ενώ το συνέδριο αναφέρεται στα εγκλήματα όλων των κομμουνιστικών καθεστώτων: «Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας. Μια απόφαση που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαιτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση. Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Για να καταλάβετε το απύθμενο θράσος αυτών που ήταν οι πρώτοι που έκαναν μνημόσυνο στον Άρη Βελουχιώτη, πρέπει να γυρίσουμε πίσω 11 χρόνια. Το 2006, λοιπόν, ετέθη για πρώτη φορά θέμα καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ποια ήταν η θέση της νουδούλας; ΚΑΤΑ της καταδίκης! Πως… δεν υπήρξαν κομμουνιστικά εγκλήματα!

Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» της εποχής, επειδή τακτικά μέλη της συνέλευσης είναι όσοι προέρχονται από κυβερνητικά κόμματα ή κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων αναπληρωτές τους (χωρίς δικαίωμα λόγου), προκειμένου να μιλήσει η Κανέλλα και να κατακεραυνώσει την καταδίκη των κομμουνιστικών εγκλημάτων, παραιτήθηκε από τακτικό μέλος ο τότε βουλευτής της νουδούλας Ν. Νικολόπουλος (άλλος… υπερεθνικόφρων κι αυτός!): «Σημειώνουμε ότι η Λιάνα Κανέλλη συμμετείχε στη διαδικασία ως τακτικό μέλος έπειτα από την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου». Η δε βουλευτής της νουδούλας, που ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας και είχε την ευθύνη κατάρτισης της λίστας των ομιλητών «κατάρτισε τη λίστα με πρώτη ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη» – όπως γράφει ο «Ριζοσπάστης».

Στη συνέχεια, το ΚΚΕ συνέταξε κείμενο εναντίον της καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων, το οποίο υπέγραψαν ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, οι τότε ευρωβουλευτές της νουδούλας. Ιδού το κουκουέδικο κείμενο οι υπογραφές τους:

«Προσβάλλει τους αγωνιστές αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, τα θύματα του ναζισμού – φασισμού και γενικότερα τους προοδευτικούς ανθρώπους… Γι’ αυτό οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές ζητούμε την άμεση καταδίκη του και καλούμε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να το καταψηφίσει», καταλήγει το κείμενο.

Οι ευρωβουλευτές που έχουν υπογράψει είναι οι εξής:

 1. ΑΔΑΜΟΥ Αδαμος (GUE/NGL, ΑΚΕΛ, Κύπρος)
 2. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ Σταύρος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 3. ΜΠΑΤΖΕΛΗ Κατερίνα (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 4. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ Παναγιώτης (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 5. COTTIGNY Jean Louis (PSE, Γαλλία)
 6. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 7. DOBOLYI Alexandra (PSE, Ουγγαρία)
 8. FIGUEIREDO Lida (GUE/NGL, PCP, Πορτογαλία)
 9. FLASAROVA Vera (GUE/NGL, KomunistickastranaCech a Moravy, Τσεχία)
 10. ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ Ιωάννης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 11. GUERREIRO Pedro (GUE/NGL, PCP, Πορτογαλία)
 12. GUIDONI Umberto (GUE/NGL, Ιταλία)
 13. HAMON Benoit (PSE, Γαλλία)
 14. HASSE Ferreira (PSE, Πορτογαλία)
 15. HENIN Jacky (GUE/NGL Particommuniste, Γαλλία)
 16. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣΓιώργος (ID, Ελλάδα)
 17. KOHLICEK Jaromir (GUE/NGL KommunistickastranaCech a Moravy, Τσεχία)
 18. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ Σταύρος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 19. LIEMEMANM Marie Noelle (PSE, Γαλλία)
 20. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ Διαμάντω (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα)
 21. MASTALKA Uiri (GUE/NGL, KommunistickastranaCech a Moravy, Τσεχία)
 22. ΜΑΤΣΟΥΚΑ Μαρία (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 23. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Μανώλης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 24. MEYER Willy (GUE/NGL. IzqierdaUnida, Ισπανία)
 25. ΠΑΦΙΛΗΣ Θανάσης (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης)
 26. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΣΙΩΤΟΥ Μαρία (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 27. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ Γιώργος (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 28. PFLUGER Tobias (GUE/NGL, Γερμανία)
 29. RANSDORF Miloslav (GUE/NGL, Τσεχία)
 30. REMEK Vladimir (GUE/NGL, Τσεχία)
 31. RIZZO Marco (GUE/NGL, Ιταλία)
 32. ΣΑΜΑΡΑΣ Αντώνης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 33. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Νίκος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 34. STROZ Daniel (GUE/NGL, Τσεχία)
 35. TARABELLA Marc (PSE, Βέλγιο)
 36. ΤΟΥΣΣΑΣ Γιώργος (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα)
 37. ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ Αντώνιος (EPP, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
 38. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Κυριάκος (GUE/NGL, ΑΚΕΛ, Κύπρος)
 39. ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ Ευαγγελία (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
 40. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Ιωάννης (EPP, Ελλάδα)
 41. WAGENKNECHT Sahra (GUE/NGL, Γερμανία)
 42. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαριλίζα (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)

(ΥΓ): Όπως βλέπουμε στη θέση 16 των υπογεγραμμένων, είναι ο άλλος… υπερεθνικόφρων Καρατζαφέρης. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μουγκάθηκαν οι… κομμουνιστοφάγοι Μπουμπουκοβορίδηδες; Διότι, και το κόμμα στο οποίο ανήκαν τότε (ΛΑΟΣ) και το κόμμα στο οποίο ανήκουν σήμερα (ΝΔ) ψήφισαν κατά της αναγνώρισης και καταδίκης των κομμουνιστικών εγκλημάτων!