ΕΛΑΜ:ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ – ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!

Αλλαγή δεδομένων επί του εδάφους με «δημεύσεις περιουσιών» ζητεί η τουρκική πλευρά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», επιβεβαιώνοντας τις φοβίες που εξέφραζε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), τις οποίες διάφοροι «παντογνώστες» αποκαλούσαν «παράλογες», «ακραίες» και «ανεδαφικές».

Με τη χρήση της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών» θα επιχειρήσουν να δώσουν μια «νόμιμη» απάντηση, αφού όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να διεκδικήσει περιουσίες οι οποίες έχουν εξαγοραστεί από τους ιδιοκτήτες τους, αφού έχουν «δημευθεί».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα. Επίσης η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει στους συμπατριώτες μας να ξεπουλάνε τη γη τους, μετατρέποντας την εσαεί τουρκική.

Θέτουμε τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα μαζί με όσες συνέχισαν να τα συντηρούν ανοικτά, ενώπιον βαρύτατων ευθυνών, ενώ καλούμε τους συμπατριώτες μας να σταματήσουν να ξεπουλούν την γη τους δημιουργώντας νέα τετελεσμένα. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι άσχημες, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν να ξεπουλά τη γη του στον κατακτητή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)