ΤΣΑΒΟΥΣ ΠΑΣΑΣ: ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Μπορεί τα… υπερπατριωτάκια να ισχυρίζονται πως επί των ημερών τους… δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, χάρη στη… στιβαρή πολιτική τους, αλλά οι Πασάδες απέναντι έχουν… άλλη γνώμη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Τσαβούς Πασά: «Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είναι και το καθεστώς κυριαρχίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, καθορισμένα από μια διεθνή συμφωνία, η οποία να είναι σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

Υπό την έννοια αυτή, το πρόβλημα αφορά στην ερμηνεία των άρθρων που αναφέρονται στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξαγγείλει ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε de facto καταστάσεις που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει η Ελλάδα πάνω σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με αμφισβητούμενο καθεστώς…».

Βέβαια, βρίσκουν και τα κάνουν οι Τουρκαλάδες, καθώς μόλις προ ολίγων μηνών ο ανεκδιήγητος Τσίπρας είχε δηλώσει: «Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;», αναφερόμενος στο Αιγαίο!