ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ;

Γράφει ο Αντίοχος

Παραμύθι- κυρά μου είναι η «κρίση» μεταξύ ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, όπως φαίνεται καθαρά από την εξέλιξή της.

Μάλιστα, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της κυβέρνησης του καραγκιόζη Τραμπ, διαβεβαίωσαν με άρθρο τους στην Wall Street Journal τον σταλινίσκο της Κορέας πως «οι ΗΠΑ δεν στοχεύουν» στην αλλαγή καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ ή στην επιτάχυνση της διαδικασίας επανένωσης της κορεατικής χερσονήσου».

Ομοίως καθησυχαστικές δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πόμπεο, δήλωσε ότι μια σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι «επικείμενη».

Τέλος, με νέες του δηλώσεις ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως «οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στο ενδεχόμενο διεξαγωγής διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα».

Γιατί άραγε οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ανέχονται το προκλητικό κομμουνιστικό καθεστώς της Β. Κορέας, ενώ μπορούν να το ανατρέψουν μ’ ένα… φύσημα; Και γιατί δεν έδειξαν την ίδια ανοχή και προς το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, το οποίο δεν είχε πυρηνικά όπλα και δεν απειλούσε άμεσα τις ΗΠΑ (έστω και φραστικά, όπως ο καραγκιόζης της Κορέας);

Η απάντηση είναι πολύ απλή: διότι το καθεστώς Σαντάμ, όπως και άλλα λαϊκά εθνικιστικά καθεστώτα της περιοχής (της Συρίας, του Καντάφι στην Λιβύη) ήταν εν δυνάμει απειλή για το Ισραήλ. Ενώ ο κομμουνιστής κλόουν της Β. Κορέας τις προσέχει τις… κακοτοπιές.