ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Σαν σήμερα, πριν 43 χρόνια και πιο συγκεκριμένα την 14η Αυγούστου του 1974 πραγματοποιήθηκε η «Β» φάση της τουρκικής εισβολής και ο Αττίλας κατέλαβε το 37% της Κύπρου. Ήταν τότε που ο εθνάρχης, για κάποιους, Καραμανλής δήλωνε ότι «η Κύπρος κείται μακράν» και στο πλευρό του ήταν  οι ίδιοι Αρχηγοί των Ένοπλων Δυνάμεων που ήταν και προ της μεταπολίτευσης, στις ίδιες ακριβώς θέσεις, όπως ήταν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αλλά και στην πρώτη εισβολή στις 20 Ιουλίου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυπριακή Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και την Ελληνική Βουλή να ανοίξουν επιτέλους τον Φάκελο της Κύπρου, για να μάθει ο λαός την πάσα αλήθεια και όσοι ευθύνονται, όποιοι και αν είναι αυτοί, να πάρουν την θέση που τους αξίζει. Φτάνουν πλέον οι δικαιολογίες!

Επίσης, με αφορμή τη θλιβερή σημερινή επέτειο είναι ευκαιρία η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να κατανοήσουν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει δικοινοτική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Είναι καιρός όλοι να συστρατευτούμε με κοινό όραμα την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και να ενταφιάσουμε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με την οποία νομιμοποιείται η διχοτόμηση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)