ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΚΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ» (ΜΑΦΙΟΖΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ)!

 

Βούλευμα-σοκ 486 σελίδων, για τους εγχώριους μαφιόζους και τα έργα τους (δολοφονίες, απαγωγές, τοκογλυφία, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα τέτοια) έβγαλε το Συμβούλιο Εφετών. Αρχιμαφιόζο θεωρεί τον «κοινωνικό αγωνιστή» Βλαστό.

Εκτός των άλλων στοιχείων για τους μαφιόζους, στο βούλευμα γίνεται λόγος για τις σχέσεις και την συνεργασία τους με τους παρακρατικούς κομμουνιστοσυμμορίτες των Εξαρχείων.
Ιδού τι επισημαίνεται σχετικά: «Τις πλαστές ταυτότητες τις προμηθεύονταν από άτομα του αναρχικού χώρου γιατί αυτοί ήταν πιο έμπιστοι σε σχέση με τους ποινικούς καθώς είναι ιδεολόγοι και στην περίπτωση που συλλαμβάνονταν από την Αστυνομία δεν θα ομολογούσαν (σ.σ. στο σημείο αυτό οι δικαστές διστάζουν να γράψουν την αλήθεια! Τι… ιδεολόγοι είναι αυτοί που συνεργάζονται με μαφιόζους; Η αλήθεια που διστάζουν να γράψουν οι δικαστές είναι ότι όποτε συλλαμβάνονται –τυχαίως- αυτά τα παρακρατικά στοιχεία απλώνεταιπάνω τους ένα μεγάλο δίχτυ προστασίας από τα γνωστά πολιτικά κουκούλια της τρομοκρατίας και δεν τολμούν οι αστυνομικοί ούτε να τους ακουμπήσουν!). Τα άτομα αυτά, ήταν γνωστά του αδερφού του Σπύρου Δραβίλα με τον οποίο η Λίτσα είχε συναντηθεί τουλάχιστον μια φορά. Για την απόπειρα απόδρασής του ο Βλαστός είχε επαφές με άτομα-μέλη της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς τα οποία κρατούνταν στον Κορυδαλλό. Πριν την απόδραση η Λίτσα είχε βιντεοσκοπήσει με το κινητό της τηλέφωνο τους χώρους από την είσοδο της φυλακής έως το χώρο του επισκεπτηρίου, έδειξε τη λήψη στον Παναγιώτη Βλαστό και στη συνέχεια διέγραψε το υλικό. Κατά την πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης απόδρασης είχαν συνεννοηθεί ο Παναγιώτης Βλαστός να έχει μαζί του το πιστόλι στο χώρο του επισκεπτηρίου. Στη συνέχεια, ο ίδιος θα μετέβαινε στο χώρο που θα έκαναν επισκεπτήριο τα άτομα των Πυρήνων με τα οποία θα συνεργαζόταν στην απόδραση. Με την απειλή πιστολιού θα ανάγκαζε τους υπαλλήλους να του ανοίξουν τις πόρτες, όπως και έκανε, πλην όμως φθάνοντας στην τελευταία πόρτα, ο υπάλληλος που ήταν σε αυτή πρόλαβε να την κλείσει. Σε περίπτωση που πετύχαινε η απόδρασή του, αρχικά θα κρυβόταν σε οικία του πρώην συζύγου της συγκατηγορούμενής του…».