ΠΑΝΟΥΛΗ ΑΣ ΤΑ ΣΑΠΙΑ «ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΟΥΤΣΗ»! Ή ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΚΑΝΕ ΜΟΚΟ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Απάνω που αναρωτιόμασταν που έχει χαθεί ο Καμμένος, εμφανίστηκε ξαφνικά στο Twitter με… διαφωνία στις δηλώσεις του κομμουνιστή Βούτση («Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους»).

Ιδού η… διαφωνία: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους, όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Βεβαίως, αφενός μεν, αυτές οι απόψεις του Βούτση είναι και απόψεις των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστές και πολλάκις διατυπωμένες δημοσίως, κι ο Καμμένος τις γνώριζε πάρα πολύ καλά όταν έγινε συνοδοιπόρος τους. Και αφετέρου, επειδή την πάνε πολύ μακριά τη «βαλίτσα», δε φτάνει η φραστική «διαφωνία» σου Πανούλη! Εδώ δε χωράνε μεσοβέζικες λύσεις, του τύπου δεν τα ψηφίζω εγώ και οι βουλευτές μου αυτά που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαι σίγουρος πως θα τα ψηφίσουν όλοι οι άλλοι – πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως- και μετά συνεχίζω στη συγκυβέρνηση σαν να μην τρέχει τίποτα (όπως έγινε με το τζαμί, το «σύμφωνο συμβίωσης» και άλλα). Εδώ δύο είναι οι επιλογές που έχεις: ή ρίχνεις την κυβέρνηση (χάνοντας το υπουργείο του… πόθου σου, το ελικόπτερο, τα κόκκινα χαλιά και τα μεγαλεία) ή κάθεσαι στο… θρανίο σου και κάνεις μόκο! Διαλέγεις και παίρνεις – αν και είμαστε σιγουρότατοι τι θα διαλέξεις!