ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μονίμως… ανικανοποίητα μένουν τα συντρόφια της ακροαριστεράς, από τα… δειλά βήματα της συγκυβέρνησης των συντρόφων Τσίπρα – Καμμένου, προς την κατάργηση κάθε τι εθνικού κι ορθόδοξου  από την Παιδεία, σ’ αυτόν τον τόπο.

Έτσι, στη φυλλάδα των Ιών, δημοσιεύθηκε άρθρο με τον ενδεικτικό τίτλο «Καλά με τις σημαίες, οι παρελάσεις θα καταργηθούν ποτέ;». Στο άρθρο αυτό, υποδεικνύονται τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση των εθνομηδενιστών και λυσσασμένων εχθρών της Ορθοδοξίας μας:

«Ένα σύννεφο αναχρονισμού και υπερσυντηρητισμού πνίγει από χθες τη χώρα, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει ένα αυτονόητο και επουσιώδες ζήτημα, δηλαδή να επιλέγονται με κλήρωση οι σημαιοφόροι μαθητές του Δημοτικού.

Πέραν του γεγονότος ότι κλήρωση γινόταν ήδη, καθώς οι περισσότεροι μαθητές στο Δημοτικό παίρνουν «άριστα 10», η -για άλλη μια φορά υποκριτική- δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ανούσιες πτυχές και όχι την ουσία:

 Πρέπει ή δεν πρέπει να καταργηθούν επιτέλους οι μαθητικές -σε πρώτη φάση- παρελάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές;

 Πρέπει ή δεν πρέπει να απογαλακτιστεί η εκπαίδευση από τη θρησκεία, χωρίς εικονίσματα αγίων μέσα στις σχολικές αίθουσες, πρωινές προσευχές σε κλίμα μοναστηρίου και πανηγυρικούς αγιασμούς για να κάνουν παρέλαση διάφοροι πολιτικάντηδες;

 Πρέπει ή δεν πρέπει να σταματήσει η προκλητική «συνδιοίκηση» με την Εκκλησία για αμιγώς εκπαιδευτικά θέματα;

 Πρέπει ή δεν πρέπει να αφαιρεθεί από τον τίτλο του «υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» η τελευταία λέξη ως άσχετη με το αντικείμενο της Παιδείας;».

Πρόκειται βεβαίως για τη γνωστή κομμουνιστική «τακτική του σαλαμιού». Στις ανατολικές χώρες, τις οποίες κατέλαβε μετά τον πόλεμο ο Ερυθρός Στρατός, τα Κ.Κ. ήταν πολύ αδύναμα. Έτσι, αναγκάστηκαν στην αρχή να συγκυβερνήσουν με «Καμμένους» (συνοδοιπόρους). Όσο ισχυροποιούνταν, έτρωγαν «φέτα-φέτα» τους «Καμμένους» συνοδοιπόρους, μέχρι που στο τέλος δεν απόμεινε τίποτα από το «σαλάμι». Το ίδιο συνέβη κι εδώ με τους λεγόμενους «ομοφυλόφιλους». Στην αρχή τους έκαναν το «σύμφωνο συμβίωσης» (πρώτη «φέτα σαλαμιού»), στη συνέχεια θα φέρουν τον πολιτικό γάμο (δεύτερη «φέτα σαλαμιού») και τέλος την τεκνοθεσία (τρίτη και τελευταία «φέτα σαλαμιού»). Ε, τα ίδια ακριβώς θα κάνουν και με τον αφελληνισμό και την αποχριστιανισμό της Παιδείας: επειδή δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μαζί «με τη μία», θα κάνουν κάθε φορά κι από ένα που περιγράφεται παραπάνω! Πάντως, η αρχή έγινε!