Η ΓΕΡΜΑΝΑΡΙΑ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ο Αντίοχος

Τα θερμά συγχαρητήριά της έδωσε στη μνημονιακή συγκυβέρνηση των αχυρανθρώπων της Μέρκελ, η (εκφράζουσα το γερμανικό κατεστημένο) Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε άρθρο της υπό τον τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα».

Η αιτία των συγχαρητηρίων είναι η πολιτική της για το ξεσπίτωμα των Ελλήνων (συμπυκνωμένη στο εξόχως μαρξιστικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»…). Μάλιστα, η εφημερίδα του γερμανικού κατεστημένου, δε διστάζει να κάνει τη σύγκριση της γερμανόδουλης αριστεράς και της γερμανόδουλης ψοφοδεξιάς στην Ελλάδα, αποφαινόμενη ότι η γερμανόδουλη αριστερά επιβάλλει καλύτερα τις «μεταρρυθμίσεις» των διεθνών τοκογλύφων από την… διστακτική γερμανόδουλη ψοφοδεξιά – σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση του Ιταλού μεγιστάνα Ανιέλι «κάποια πράγματα τα κάνει καλύτερα για μας η αριστερά παρά η δεξιά»!

«Με αφετηρία τον νόμο Κατσέλη σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια «στρατηγικών κακοπληρωτών», με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, μιας και όταν το αριστερό κόμμα βρίσκονταν αντιπολίτευση επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές. Στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνιο την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών. «Περάσαμε τον Ρουβίκωνα», λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα.

Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπέςΣε τελική ανάλυση ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως εκεί».

(ΥΓ): Τυχαία η αναφορά στον Ρουβίκωνα, που παραπέμπει –εμμέσως πλην σαφώς στην παρακρατική τσιπροκαμμενική λετσαρία; Δε νομίζω! Προφανώς, η γερμαναρία θέλει να τονίσει την συμβολή των παρακρατικών συμμοριτών στην καλύτερη επιβολή των «μεταρρυθμίσεων»!