ΚΑΝΟΥΝ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΚΟΡΑΚΙΩΝ» ΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ… ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ»;

Είναι πλέον πασιφανές, ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση καθυστερεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (τους οποίους προσφάτως νομοθέτησε κιόλας…), για να κάνουν αντάρα κάθε φορά σε κάποιο ειρηνοδικείο οι «συλλογικότητες» της ακροαριστεράς (Λαφαζανίστας, Πλεύση αφέντρας Ζωής, κ.τ.λ.), μπας και στραφούν κάποιοι εκ των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων προς αυτά τα ρετάλια – μαξιλαράκια του ΣΥΡΙΖΑ και μείνουν τα ψηφαλάκια στο χώρο της αριστεράς. Το κόλπο αυτό έχει εφαρμοστεί επιτυχώς στην Ισπανία και μ’ αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκαν οι λεχριτο-Podemos, αλλά εδώ δε φαίνεται να παράγεται το επιθυμητό από τα συντρόφια πολιτικό αποτέλεσμα – προφανώς γιατί έχει καταλάβει ο κοσμάκης τι κουμάσια είναι οι αριστεροί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» (που ως καθεστωτικός μεγαλοδημοσιογράφος έχει αυτό που λέμε «εσωτερική πληροφόρηση»), δεν υπάρχουν μόνο πολιτικοί λόγοι, αλλά και εξυπηρέτησης συμφερόντων των «κορακιών» των πλειστηριασμών, που χρησιμοποιούν τα «κινήματα» κατά τα γούστα τους. Ιδού το σχετικό δημοσίευμα:  

«Σήμερα θα σας αποκαλύψω πώς τα γνωστά κυκλώματα βρήκαν την ευκαιρία με διάφορα «κολπάκια» να χτυπούν στους πλειστηριασμούς. Χρησιμοποιούν», μου λένε, τις… συλλογικότητες που αντιδρούν και προκαλούν τα επεισόδια στα ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφεία, παρέχοντας επιλεκτικά ενημέρωση για προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ή το αντίθετο. Θέλετε ένα παράδειγμα;
Όταν ενδιαφέρονται για ένα ακίνητο προκειμένου να προστατευθεί ο ιδιοκτήτης, ενημερώνουν τις συλλογικότητες για να οργανωθούν αντιδράσεις και επεισόδια και να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός. Όταν ενδιαφέρονται για το αντίθετο και θέλουν να γίνει ο πλειστηριασμός, τότε υπάρχει προστασία της πληροφορίας, ώστε να μπορέσει να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός στον οποίο συνήθως ελέγχονται και οι συμμετέχοντες. Σε ακραίες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ως και εκβιαστικές πρακτικές και απειλές κατά των συμβολαιογράφων, οι οποίοι μέσω των συλλόγων τους έχουν ζητήσει προστασία τόσο από την Πολιτεία όσο και από τη Δικαιοσύνη, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Έτσι λοιπόν εξηγούνται και οι ανεξήγητες έως κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως π.χ. γιατί εμποδίζονται πλειστηριασμοί βιομηχανικών ή επιχειρηματικών ακινήτων τη στιγμή που ο επιχειρηματίας έχει πτωχεύσει την επιχείρηση και έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους οι οποίοι περιμένουν το εκπλειστηρίασμα για να πάρουν ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Ή περιπτώσεις που τα ακίνητα αλλάζουν χέρια σε χρόνο… dt χωρίς να πάρει μυρωδιά κανένας. Ούτε καν οι εισαγγελείς».

Εκείνο βεβαίως που δεν διευκρινίζει ο καθεστωτικός δημοσιογράφος (προφανώς για λόγους… πολιτικής ορθότητας) είναι αν οι «συλλογικότητες» και τα «κινήματα» είναι ακούσια ή εκούσια όργανα των «κορακιών» των πλειστηριασμών. Εσείς τι λέτε;