ΑΚΕΛ: ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ… ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Συνέντευξη για τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα έδωσε ο Τουμάζος Τσιελεπής, μέλος του Π.Γ. του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ, επιβεβαιώνοντας και πάλι το «μια φορά προδότες – για πάντα προδότες»!

Η συνέντευξη που έρχεται λίγες ημέρες πριν από τις θλιβερές επετείους του Αττίλα 2 και των θυσιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Είχε και η Κύπρος ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά».

Απαντώντας, λοιπόν, στην ερώτηση «Εκτιμάτε ότι για το ναυάγιο είχαν ευθύνες και η κυπριακή και η ελληνική πλευρά;» δίνει την εξής απάντηση:

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είναι η Τουρκία που διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στο νησί και με αυτή την έννοια έχει την πρωταρχική ευθύνη να συνεργαστεί για λύση. Αυτό, όμως, δεν απαλλάσσει την κυπριακή πλευρά από δικές της ευθύνες. Οφείλαμε να αξιοποιήσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη θέση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και της Βρετανίας, για τερματισμό της Συνθήκης Εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης, για άμεση αποχώρηση δραστικού αριθμού κατοχικών στρατευμάτων…».

Ήτοι, να αποδεχθεί η Κύπρος να μείνουν στα εδάφη της οι Τούρκοι του Αττίλα, έστω και λιγότεροι!